fbpx

Sõbrad! Tänavune E3 on lõpuks ometi meieni jõudnud ning järgnevad päevad saavad olema väga pingelised. Õhk on täis ootusi, lootusi ja muidugi ka küsimust: kas The Last Guardian tuleb lõpuks välja? Pressikonverentside avapaugu tegi Bethesda, kes paljude muude ägedate uudiste kõrval rääkis pikalt ja laialt uuest Fallouti seeria mängust, mis kannab järjekorranumbrit 4.

Bethesda näitas enda esmakordsel E3 pressikonverentsil päris palju videopilti Fallout 4‘st, mis ilmub JUBA selle aata novembris, täpsemalt 10. kuupäeval! Samuti selgus, et mäng algab vahetult enne, kui tuumasõda Bostonisse (ja muidugi ka mujale maailma) jõuab ning meie peategelane ärkab 200 aastat hiljem Vault 111 ainsa elanikuna. Rohkem loost ei tahetud rääkida.

Rääkides rääkimisest – peategelane räägib.

Koos mängu ilmumiskuupäevaga kuulutati välja Collector’s Editioniga kaasa tulev reaalne Pip-Boy, mis ka päriselt töötab, kui selle kesta sisse panna oma nutitelefon. Aga see (nagu Teleturus öeldakse) pole veel kõik! Mänguga väljastatakse nutitelefonidele äpp, mis lubab kõiki Pip-Boy rakendusi mängust välja enda randmele tuua. Sajaprotsendilise immersiooni tekitamiseks tuleks muidugi enda mängutuba kuskile varemetesse ümber kolida…

pipboy

Mängusisene Pip-Boy on saanud uue kujunduse ning selle peal on võimalik lisaks varasemale inventarihaldamisele mängida ka videomänge!

Rääkides nutiseadmetest ning kõigest sellega seonduvast, kuulutas Todd Howard, et Fallout Shelter – nutiseadmetele mõeldud mäng, kus mängijale antakse täiesti oma Vault – on nüüdsest saadaval iOSi peal. Androidiversiooni tuleb aga pisut oodata.

Fallout 4 paneb endisest tunduvalt rohkem rõhku käsitööle. Relvade parandamine ja modifitseerimine on käkitegu, ent see on kõigest jäämäe tipp. Mängus on võimalik ehitada endale ka kodubaas ning modifitseerida oma suurt ja võimast metalset jõurüüd. Pea et kõike maailmas leiduvat on võimalik ehitusmaterjalide saamise otstarbel ära lõhkuda ning seejärel sellest midagi uut luua. Kogu süsteem tundub väga mahukas ning võime ainult ennustada, kui mitu mängutundi enda väikse linnakese ehitamiseks kuluda võib.

Ning muidugi võitlussüsteem! V.A.T.S. on tagasi ning aegluubis lendavad verepritsmed pole kunagi tundunud kenamad! Esmakordselt on võimalik lahinguväljale pisut kõrgem vaatenurk saada, kasutades selleks kas rakettidega varustatud jõurüüd või hoopiski suure kopteri kuulipildujat!

https://www.youtube.com/watch?v=xk-F_LUY4M4

November ei ole kunagi nii kaugel olnud…