fbpx

Juba aastast 2009, kui indie-eduloo ja lõpuks 2.5 miljardi suuruse hinnasildi külge saanud Minecrafti loodi, on seda mängu nimetatud virtuaalseks Legoks. Jah, mäng koosneb peamiselt kuubikutest ning seal puudub otsene lugu, see pakub ainult meeletut vabadust ning võimalust ise oma lugu jutustada. Nagu ka Legodega. Iga kord, kui ma olen proovinud kellelegi, kes on videomängudest kaugemal, seletada, mida endast Minecraft kujutab, olen pidanud paralleele otsima just Legodest. Alates tänasest on see paralleel kohatu ning hakkab pigem küsimusi tekitama kui neile vastama, sest välja kuulutati Lego Worlds.

Lego Worlds on siis kokkuvõtvalt Lego klotsidest inspireeritud mängust Minecraft inspireeritud mäng ning treilerit vaadates on selline kolmeastmeline paralleel väga kerge tekkima.

See tekitab küsimuse, et millega on siiani tegelenud Lego? Minecraft on edukas olnud juba väga mitmeid aastaid ning sellega koos tõestanud vajaduse selliste videomängude järele. Sellise videomängu asemel, kus mängija saaks vabalt klotsidega ehitada ning oma lugu jutustada, on Lego meieni toonud järjest enam teiste kaubamärkidega seonduvaid videomänge. Sama on juhtunud ka poest ostetavate legokomplektidega, kus järjest vähem leiab lihtsalt klotse, millel puuduksid seosed juba eksisteerivate ja väga konkreetselt piiritletud maailmatega ning mis laseksid meie fantaasial lennata ja lasta jutustada täiesti enda lugu. Nagu seda teeb Minecraft.

ss_ae6748e4a8223ac5504fa56831f6d1d453ca50f5

Vaadates aga Lego videomängude nimekirja, kus jõllitavad meile vastu sellised nimed nagu LEGO Batman 2: DC Super Heroes,  LEGO The Lord of the Rings: The Video Game, LEGO Batman: The Movie – DC Super Heroes Unite, millest üks omab paksemat kaubamärkidega seonduvat reeglistikku kui teine. Samas Lego ei ole alati selline olnud. Näiteks kandis nende üks esimene videomäng lihtsalt nime Lego Racers, millega kasvasin ka mina koos üles. Mängus sai, nagu ka nimi ütleb, ehitada auto ning sellega lihtsalt võidu sõita. Loodan siiralt, et Lego leiab üles oma juured, olgu see tingitud kasvõi asjaolust, et Minecraft on nii edukas ning sellega seonduvalt on Lego oma võimaluse ehk juba käest lasknud, aga elame ja näeme, kui edukaks Lego Worlds osutub.

Lego Worlds on juba selle artikli kirjutamise hetkest alates Steami Early Access Game teenuse kaudu mängitav ning hinnasildiks 14,99€.

Allikas: Steam, Polygon