fbpx

Varjusõdalane ja tõusev torm

Järjed, järjed, järjed… põhiosa E3 haibist läks jälle – isiklikult tundub, et rohkemgi kui varasemalt – igasugustele järgedele. Mõnest olime juba teadlikud, osad pasundati välja vahetult enne või E3 ajal. Kahest E3 tuules kuulutatud uuest osast veel.

Esiteks – Shadow Warrior 2. Meenutuseks, et eelmine 2013 a Shadow Warrior oli 1997 a esimese isiku vaates tulistamismängu uusversioon. Paistab, et Devolver Digitali kukrusse kukkus nii mõnigi kopikas, ning uuesti on seltsi löödud Poola stuudioga Flying Wild Hog. Wangi ninjatamine läheb edasi mõned aastad pärast eelmise osa kätsi ning lubatakse kõike rohkem – uusi relvi, rohkem vabadust tasemetel, sh katustel kargamist, ning ka nelja mängija koostöö võimalust.

Suureks veristamiseks ja jäsemete loopimiseks peaks minema küll alles järgmise aastanumbri sees, aga siis päris mitmel platvormil – PS4 ja Xbox One kõrval ka Windowsil, Linuxil ja OS X-il.

Kuigi PC platvorm ei ole E3 messil põhifookuses, suudab tõsine arvutimängur kindlasti ühe hingetõmbega nimetada tosinkond suurekaliibrist E3-l laialt figureerinud mängu, mis ka tema eelistatud riistvarale ilmumas. Võibolla mõnevõrra üllatavalt teatati aga ka ühest tuntud seeria uuest sissekandest, mis tulemas AINULT arvutile. 16. juunil tõmmati loor pealt Rising Storm 2: Vietnamilt. Red Orchestra sarja järeltulijalt on oodata taas sõdurisimulaatorlikku võrgumadistamist, kuid Teine maailmasõda vahetatakse Vietnami sõja lahingutandrite vastu.

Rising Storm 2: Vietnami valmistavad juba mitme mänguga koostööd teinud Anti-Matter Games ja Tripwire Interactive. Tuleb muidugi tunnistada, et reveal trailer vähemalt minu päästikusõrme veel sügelust ei süsti. Et võrgu-FPSi väljatuleku kuupäeva suurelt ei kuulutata, on arendajatel veel siiski aega kõike parendada.