fbpx

Supermassive Gamesi Until Dawn on lõppude lõpuks lähenemas igatpidi kinnitatud ilmumiskuupäevani. Juba aastaid arenduses olnud klassikaliste õudusfilmide põhjal loodud Until Dawn pidi esialgsete plaanide järgi ilmuma ilmuma PS3 konsoolile ja pealekauba ka PlayStation Move toega. Sellest ideest on nüüd täielikult loobutud ning nüüd on PlayStation 4 omanikeni saabumas üpriski intrigeeriv ja ambitsioonikas projekt, mis lausa vägisi meenutab Quantic Dreami  Heavy Raini ja Beyond: Two Soulsi.

klöklök

Until Dawn on PS4 ekslusiiv, mis viib meid tagasi 80-ndatel vägagi populaarsete klassikaliste õudusfilmide formaati, kus grupp noori on eraldatud metsamajakeses sunnitud kümne küünega oma elunatukesest kinni hoidma, et hullunud mõrtsukas seda endale ei rabaks. Lugu on üles ehitatud moraalsete ja eetiliste dilemmade lahendamisele, mis kujundavad kõikide tegelaste saatuseid, olgu selleks surm või elu. Esmapilgul on tegu õudusmänguga, mis slasher-filmide klišeedest inspireerituna võib pakkuda neile omaseid väga teravaid elamusi.

Nagu GamesRadar ülalolevas videos juba mainis, on Supermassive Games kõikide ootamatute ja dramaatiliste valikute rakendamiseks võtnud kasutusele süsteemi, mida nimetatakse liblikaefektiks. Selle tulemusena on mängija võimuses langetada nii argiseid ja tühiseid kui ka pingelisi ja raskeid valikuid. Liblikaefekti abil on võimalik päästa kas kõik tegelased või hoopis mõned üksikud. See kõik tähendab muidugi seda, et lugu on võimalik läbida väga erinevalt, mistõttu tundub olevat kordusväärtus väga suur. Lisaks liblikaefektile jääb mulje, et suur osa Until Dawni mehaanikast on üles ehitatud välksündmuste ja lineaarsete koridoride kompotile, mis suruvad mängija närvesöövate sündmuste keskele, kus tuleb nii enda kui ka teiste elude nimel võidelda, kasutades selleks ekraanil värelevaid nupukombinatsioone. Until Dawn on valminud Killzone Shadow Fall mootori põhjal ning tulemuseks on väga filmiliku stilistikaga õudus. Seda kõike muidugi selleks, et agarate noorte ning ühe hullunud mõrtsuka kassi-hiire mängust vormida võimalikult köitev elamus.

until-dawn-screens-03

Loomulikult tuleks olla Until Dawniga ettevaatlik. Enne ostmist tasub esmased arvustused ära oodata, sest kui mäng on juba nii kaua töös olnud, võib lõpptoode suure tõenäosusega osutuda üsna lohakaks või kohmakaks kompotiks, mis pole ei liha ega kala. Loodame, et see siiski ei ole tõsi ja kõikidele õudusfilmide sõpradele pakutakse tõeliselt tapvat elamust.

Until Dawn jõuab PlayStation 4 omanikeni 25. augustil.

Allikad: Hardcore GamerGamesRadar