fbpx

e-sport jõuab Eesti kinodesse

ESL (The Electronic Sports League) otsustas tuua Esports in Cinema nime all e-spordi maailma kinodesse, alustades USA-st ja liikudes edasi näiteks Balti riikidesse, täpsemalt meie juurde Eestisse. Tegu on ESL-i poolt toetatud ettevõtmisega, mis koondab endas „All Work All Play“ nimelise dokumentaalfilmi näitamist ja otseülekannet All-Star ürituselt ESL-i Kölni stuudiost Saksamaal.

„All Work All Play“ dokumenteerib e-sporditõusu miljonite lemmikuks, näidates seejuures professionaalsete mängurite elusid ajal, mil nad valmistusid Intel Extreme Masters meistrivõistluste jaoks. Lisaks filmile ja otseülekandele toimub arutelu tööstuse teemal ning nii mõndagi saab teada ka filmi valmimise kohta.

Arvestades, et Eestis pole selliseid üritusi varem suurtes kinodes näidatud, on selline ettevõtmine huviliste olemasolu korral vägagi tervitatav. Huvitav on näha, kuidas e-spordi näitamine on Eestis liikunud Sinilinnu väikselt ekraanilt suurtele kinoekraanidele ja seda tänu rahvusvahelistele koostööpartneritele ja huvile levitada seda aina kasvavat spordiala nii nagu seda peakski vaatama – koos tohutu hulga rahvaga. Pärast kinokülastust ongi hea võtta suund TTÜ e-Spordi üritusele. Eestis, Lätis ja Leedus korraldab Esports in Cinema ürituste sarja Forum Cinemas. 28. juulil (piletid on müügis) on võimalik näha nii filmi kui ka vaadata osteülekannet Kölnist Tallinna ja Tartu kinodes, aga juba 23. augustil (piletid saabuvad müüki 28. juulil) on võimalik mõlemas linnas kinno naasta ja elada kaasa ESL-i CS:GO finaalidele.