fbpx

Algul oli ainult Steam. Ta polnud küll täiuslik ning kui nüüd aus olla, siis tal oli päris palju vigu, kuid need tehti aja möödumisel suure tööga korda. Ja oi kui korda Steam sai! Kohe nii korda, et ka teised soovisid sellest hiilgusest oma osa saada. Nii sündis EA Origin ja veidi aja pärast ka Ubisofti Uplay. Sest miks peaksid mänguarendajad koonduma kõik ühise katuse alla, kui neil on võimalik teha ise oma peaalune? Ei omanud ka tähtsust asjaolu, et sealt sajab vahel vihma läbi, peaasi, et enda oma.

steam

Nii on tekkinud aga olukord, kus ühel õhtupoolikul, kui tahame mängida mängu, mida pole tükk aega mänginud, tuleb avada teenusprogramm, mida ammu pole käivitanud. Sellelt peab tolmu pühkima ja ootama, et see teeks ära vajalikud täiendused ning samas meelde tuletama, kuidas antud programmiga saab üldse soovitud mängu avada, ning, kui läheb väga hästi, saab lõpuks mängu ennast mängima hakata. Igal tõsiseltvõetaval mänguril on arvutisse paigaldatud kõik kolm suuremat teenusepakkujat: Steam, Uplay ja Origin. Nende vahel orienteerumine on tihti tülikas ja aeganõudev ning võib juhtuda, et valime oma järgmise mängu just selle järgi, milline programm on antud hetkel avatud. Ehk oleks võimalik lihtsamalt?

Tutvustame Teile programmi Project Ascension. Tegemist on avatud algkoodiga teenusega, mis soovib tuua ühise katuse alla kõik eelpool nimetatud programmid ning seeläbi lihtsustada seda kõige tähtsamat – mängimist. Antud hetkel on programmi taga 18 vabatahtlikust koosnev meeskond, kes proovivad avatud beeta staadiumisse jõuda juba sellel sügisel ning peale seda on plaanis Project Ascension väljastada.

Project Ascensioni eesmärk ei ole süüa välja Steami, Uplayd ega Origini. Kes üldse julgeks unistada, et on võimeline pakkuma Steamile konkurents? Arendajate endi sõnul on nende peamiseks eesmärgiks vähendada tülikaid vaheastmeid, et saaksime hakata nautima oma lemmikmängu. Lisaks mängude käivitamisele hakkab Project Ascension koondama ka parimaid sooduspakkumisi ning loomulikult ka mängurite kogukonda, seda ilmselt läbi sotsiaalsete aspektide ning uudiste kajastamise.

Allikad: Project AscensionKotaku