fbpx

„Mängud filmideks“ uut tulemist on oodatud pikalt. Filmiajaloole vastu vaadates leiame sealt vaid mõne üksiku vaadatava filmi, mis on oma alguse saanud just videomänguna. On isegi spekuleeritud, kui reaalne on üldse teha videomängust head filmi, seda hoolimata mõlema meediumi mõningasest sarnasusest. Olukord on loodetavasti muutumas, sest riburadapidi on oodata selliste videomängude ekraniseeringuid nagu Assassin’s Creed, The Last of Us, Uncharted, Ratchet and Clank, Warcraft ja isegi Angry Birds. Kui paljude nende kohta on liikumas vaid jutud sellest, kuidas mõne režissöör vahetus või võtted lükkusid edasi, siis Warcrafti film on peaaegu valmis.

Warcrafti film peaks ilmuma järgmise aasta 10. juunil ning seda levitab Universal Pictures. Filmi režissööriks on Duncan Jones, kes on meieni toonud sellised linateosed nagu „Moon“ ja „Source Code“. Möödunud nädalavahetusel toimunud Comic-Conil nägid külastajad ka filmi esimest treilerit, millele ülejäänutel õnnestub pilk peale visata alles novembris, kui just ei taheta oma uudishimu rahuldada salaja filmitud videoga. Selle asemel avalikustati internetis samal messil näidatud virtuaalreaalsusele mõeldud klipp, kus saame kotka seljas üle Azerothi lennata.

Videot on soovitatav vaadata kõige uuema Google Chrome veebilehitsejaga, teistes programmides antud interkatiivsus suure tõenäosusega lihtsalt ei tööta. Kui video üleval paremal nurgas oleva kaamera kontrollimine tundub tüütu, võib asetada sõrmed klahvikombinatsioonile W-A-S-D ning mängida videot kui videomängu.

Lisaks treilerile ja interaktiivsele videoklipile avaldati kaks plakatit, mis annavad aimdust, kui tõsiselt võetakse kogu Warcrafti maailma ning selle kinolinale ületoomist.

warcraft_2h warcraft_0

Allikad: Kotaku, Polygon