fbpx

Kuhu võivad areneda mängupuldid järgmiseks? Peale Wii poolt populaarseks muutunud liikumissensoreid näib, et see, kuidas me kontrollime oma virtuaalseid tegelasi, on teinud väga mitmeid hüppeid erinevates suundades. Meile on tutvustatud Leap Motionit, kus saame käe viipega kontrollida maailma, PlayStation tõi oma uue konsooliga turule puldi, mis sisaldab nii puutetundliku plaati kui ka liikumissensoreid, Valve poolt on tulemas puutetundlike plaatidega pult, mis peaks vähendama selliste mängude osakaalu, mida saab vaid hiire-klaviatuuri kombinatsiooniga mängida. Kui lisada sellele veel hulgaliselt pea ning isegi silmade liikumist jälgivaid seadmeid, siis saamegi tulemuseks olukorra, kus meie mängukogemus meenutab pigem ulmefilmi kui seda, kuidas lapsena videomänge mängisime. Titanium Falcon vaatab aga täiesti teises suunas: mängupult sõrmuse kujul.

2922645-ring

Taloni näol on hetkel tegemist prototüübiga, mis hakkab töötama bluetooth ühendusel ning on disainitud konsoolidele, mobiilidele ning isegi VR seadmetele. Sõrmusel on kaks nuppu ning üheksal teljel liikumist jälgivad sensorid. Titanium Falcon algatab augustikuu lõpul ühisrahastuskampaania, millega soovitakse koguda 300 000 dollarit. Talon ise hakkab maksma umbes 100 dollarit.

Kas ja kuidas võtavad mängurid uue seadme omaks, näitab juba aeg. Kuid kindlasti on tervitatav asjaolu, et proovitakse harjumuspärast mängukogemust viia täiesti teises suunas.

Allikas: Polygon