fbpx

Frictional Games valmistub jõuliselt nende uue õudusmängu Soma saabumiseks ning selle puhul avaldati pisikene treiler, mis heidab veelgi pisema pilgu mängu intrigeerivale sisule.

Frictional Games on meid varasemalt rõõmustanud ja hirmutanud õudusseeriatega Penumbra ja Amnesia. Viimane neist tõi stuudiole kaasa tõelise tähelennu. Ameerika Ühendriikide kultusliku õuduskirjaniku H. P. Lovecrafti loomingust inspireeritud Amnesia: The Dark Descent meenutas, et vahel on kõige hirmutavam kogemus nähtamatu õuduse eest pagemine, mitte sellega võitlemine. Lisaks ängistavale õõvatundele ja hulluks ajavale pimedusele sukeldus Amnesia julgelt inimpsüühika hämaratele radadele, et pimeduses kombates aru saada, mis on reaalsus ja mis kõigest fantaasia. Sarnaselt tumedatel vetel sõuab ka Soma.

Stuudio naaseb sedapuhku hoopis sünge veealuse uurimisjaamaga, kus midagi seletematut on valla pääsenud või hoopistükis valla päästetud. Senise avaldatud informatsiooni põhjal võib teha julgeid järeldusi, et Soma ikkagi ei ole Irrational Gamesi Bioshockist inspireeritud järelkaja, vaid ikkagi täiesti omaette elukas.

Frictional Games on oma fännide suhtes olnud vägagi avatud ja vastutulelik. Stuudio suhtleb sotsiaalmeedia vahendusel oma austajatega pidevalt, kirjeldades mängu loomiseks vajalikke tööprotsesse ja tutvustades krüptiliselt Soma saladusi. Seega tasub ka edaspidi Frictional Gamesi kanalitel silma peal hoida.

Soma saabub 22. septembril ning jõuab nii Windowsi, Maci kui ka PlayStation 4 omanikeni.

Allikad: Frictional GamesSoma