fbpx

Olgu lood Microsofti uue operatsioonisüsteemiga, kuidas tahes, Windows 10 on tulnud selleks, et jääda. Olles avalikult kõigile saadaval vaid veidi üle kuu, on see näiteks mängusõprade arvutites juba väga korralikult kanda kinnitanud. Ja nemad juba peaksid teadma, mis on hea! Või siiski mitte? Vähemalt digitaalsete mängude vahendaja Steami igakuisel kasutajate riist- ja tarkvara kokkuvõttes on Windows 10 suutnud hõivata populaarsuselt juba kolmanda koha.

Seni populaarseimaks operatsioonisüsteemiks Steami kasutajate seas on Windows 7 64 bit, olles koguni 39.71% arvutites, samas on see protsent võrreldes eelmise kuuga langenud 5.26%. Teisel kohal hoiab oma positsiooni Windows 8.1 64 bit, mis on ka minu mängumasinat juhtimas. Ka selle kukkumine on olnud eelmise kuuga võrreldes väga suur: 7.60%, mis teeb 64 bitisest Windows 8.1 suurima kukkuja.

windows 10

Kolmandalt kohalt leiamegi operatsioonisüsteemi Windows 10 64 bit, mida kasutab 16.39% Steami kasutajatest. Võrreldes eelmise kuuga on oma tee selleni leidnud 13.17% rohkem mängureid. Muljetavaldav, kas pole?

Windows 10 tulek pani kindlasti paljusid inimesi teravama pilguga Microsofti jälgima. Ei ole ju olemas tasuta lõunaid ning igal sellisel pakkumise puhul peab kuskil olema peidus mingi konks. Möödunud kuul ilmunud uudised sellest, kuidas Microsoft jälgib kasutajaid läbi oma uue lapsukese, pani kindlasti paljusid, sealhulgas ka mind, lükkama oma igapäevase töömasina tarkvaralise uuendamise kaugemasse tulevikku. Kui aga järjest enam mängureid siiski leiab tee selleni, on paratamatu, et varem või hiljem tuleb ka rongi peale astuda.

Allikad: PC Gamer, Steam Hardware & Software Survey: August 2015