fbpx

„Batman Returns” ja „Batman Begins” olid filmidena ootamatult sünged nägemused tuntud superkangelasest, kuid kumbki neist ei saa vastu Batman: Arkham Knighti publikut eemale tõukavale masendavale pimedusele. Batmanist sai katkine, maha trambitud ja põlastusväärne nimi mitte sellepärast, et tegi „The Dark Knighti” lõpus valiku, mida keegi teine teha ei suutnud, vaid hoopis lihtsamal põhjusel – kauaoodatud uus Batmani mäng võeti kohe pärast arvutile ilmumist müügilt maha ning naases 4 kuud hiljem. Kas ta on nüüd parem, tervem ja suudab isegi joosta? Jah, kõik on korras. Mäng töötab mingil määral isegi hästi, aga probleeme siiski veel jagub. Paranemisest annavad veel märku uuendusega saabunud Photo Mode, Big Head Mode, võimalus tegelasi valida ning Batmomobiili tarbeks loodi juurde veel uusi väljakutseid.

1397616273-3

See kõik kõlab väga toredalt, kuid kardan, et nüüd on juba liiga hilja eriti nende jaoks, kes mängu suure õhinaga ette tellisid. Samuti ei pruugi vigade parandus tagasi meelitada neid, kes kõik need 4 kuud ootasid. Kahju on tehtud, haavad sai lakutud, kuid levitaja Warner Bros. Interactive ja kahjuks ka looja Rocksteady (kuigi PC pordi taga seisis hoopis teine stuudio) maine sai rikutud. Üheskoos võeti Ubisoftilt käest kinni ja astuti päikeseloojangusse, kuid see polnud päike, vaid vihastest fännidest punane Steami kommentaarium. Mida oleks saanud teha teisiti? Põhimõtteliselt kõike alates igapäevasest suhtlusest fännidega ja lõpetades näiteks eksklusiivselt PS4 omanike jaoks loodud allalaetavate lisapakkide PC-le üle toomisega ja Seasoni Passi hinna alandamsiega. Seda aga ei tehtud. 4 kuu jooksul ilmus Steamis ainult mõni üksik teade ning samal ajal uuendati kogu aeg mängu konsooliversioone. Isegi väidetavalt viimase uuendusega pakutavad 19 kostüümi Batmani jaoks ei pruugi olukorda päästa.

Batman: Arkham Knight alustas 23. juunil, kuid siis oli ta alles nõrguke Bruce Wayne, temast saab Batman alles 28. oktoobril.