fbpx

Prantsusmaal hetkel aset leidva Paris Games Week mängumessi raames toimunud pressikonverentsil kuulutas Sony välja, et tuntud mänguarendaja David Cage on loomas nende PlayStation 4 konsoolile uut mängu. Cage ning tema stuudio Quantic Dream on eelkõige tuntud selliste interaktiivsete kogemuste poolest, nagu Fahrenheit, Heavy Rain ja Beyond: Two Souls. Nende uus teos, mis hakkab kandma nime Detroit: Become Human, põhineb aastal 2012 stuudio poolt kokku pandud lühikesel demovideol, milles üks masstoodangu käigus sündinud android leiab endas inimlikkuse.

Kuigi Cage lubab enneolematut lugu ja ainulaadset kogemust, kumavad treilerist läbi nii mitmedki mõjutused – videomängud Beyond: Two Souls ja Deus Ex: Human Revolution, film „Ex Machina“ ning manga „Chobits“. Teades David Cage’i popkultuuri lembelisust ning olles tuttav tema eelmiste teoste hulgaliste klišeedega, on antud mängu mõjutuste nimekiri raudselt kümme korda pikem. Kõigele sellele vaatamata on Detroit: Becoming Human mäng, millel tasub pilk peal hoida, sest tohututele puudustele vaatamata pakub Quantic Dreami looming alati huvitava elamuse.

Umbes nagu päris Detroit – see on küll pommiauk, aga huvi pärast tahaks toda linna külastada küll.