fbpx

Bethesda PR ja turunduse asepresident Pete Hines kinnitas eelmisel nädalal Twitteri kaudu, et Fallout 4 PC-versiooni DVD-st üksi ei piisa, et mängu ka reaalselt mängida, sest plaadil on vaid üks osa nõutud failikogusest. Füüsiliste koopiate ostjad peavad Steami sisse logima ja ülejäänud osa mängust alla laadima. Seejuures on kinnitamata Fallout 4 enda suurus, ehkki see ei tohiks olla suurem kui 30GB (Xbox One’i versiooni suurus hakkab olema natuke üle 28GB). Hines tõi veel välja tõsiasja, et kui konsooliversioonid ilmuvad 25GB infot mahutavatel Blu-ray plaatidel, siis PC omanikud saavad kõigest 4,7GB mahutava DVD. Põhjus on muidugi lihtne – piraatlus.

Fallout-4

Hines oli Twitteris väga otsekohene, öeldes, et kui sama süsteem töötas Skyrimi puhul, siis töötab ka nüüd (Skyrim ei kuulunud 2011. aasta enim illegaalselt alla laetud mängude hulka). Selline sõnavõtt sünnitas muidugi terava arutelu, kuid Bethesda teab, mida Bethesda teeb. Loomulikult tekitab selline taktika vastukaja, sest inimesed on harjunud, et suure raha eest ostetud plaadil on olemas ka mäng ise. Viimati tegi nii Konami, kui selgus, et Metal Gear Solid V: The Phantom Paini PC-versiooni DVD-l laiutas ainult 8MB jagu Steami faile. Mäng tuli kogumahus (28GB) ise alla laadida. Kui arvestada, et mängijaid jagub pea igasse riiki ning interneti kiirus võib erinevates piirkondades olla väga muutlik, ei tohiks ärritunud inimeste hiiglaslik arv tulla just väga suure üllatusena. Kas see võib tekitada olukorra, kus paljud jätavad füüsilise koopia ostamata? See selgub juba 10. novembril.

A1HKyJH9kML._SL1500_
Korgid tasub vist alles jätta.

Lohutuseks võivad kõik huvilised 5. novembriks ette tellida Fallouti ametliku õlle. Carlsbergiga koostöös valminud õlu peaks olema taimse aroomiga värskendav pilsner lager.

Allikas: PC Gamer, Eurogamer