fbpx

Ka Dragon’s Lair kinolinale?

Mina oma varasest lapsepõlvest veel ähmaselt mäletan nõuka-aja arkaadmängumasinate tubasid. Õnneks või kahjuks ei viinud minu vanemad mind sinna kuigi sageli. Võibolla polnud see lihtsalt nii popp, kui teispool Raudset eesriiet. Ning muidugi polnud siinpool nii mitmekülgset valikut, kui seal mitme ookeani vastaskallaste kultuuride koostööl tekkis. Läänes viisid 80ndate noored oma münte arkaadipõrgutesse kilodega.

Üks tolle aja lemmikutest oli Dragon’s Lair. Ehk ei olegi nimi tänapäeval väga võõras, sest mängu ja selle järge on läbi aegade porditud väga paljudele platvormidele, isegi DVD pleieritele. Ka mina proovisin Steami vahendusel selle jupp aega tagasi ära. Välksündmuste jälestajana ma mängitavust muidugi suurt ei hinda, kuid Dragon’s Lairi, selle järje ning sõsarseeria Space Ace’i meeletu edu omal ajal on ometi üks põhjustest, miks osad mänguarendajad on senini (eksi?)arvamusel, et välksündmused on kütkestavad.

dragons lair 2

Hoopis suurem Dragon’s Lairi õnne põhjus oli loomulikult tema pildiline külg ja muinasjutumaailma atmosfäär, mille taga seisis animaator Don Bluth. Kunagi ka Disneys töötanud, kuid põhiliselt enda lavastatud multifilmidega tuntust kogunud kunstnik tõi mängumasinaisse käputäie pikslitega graafikale konkureerima värvikireva ja rikkalikult joonistatud sujuva pildi.

Mitte kõik Don Bluthi projektid pole kasumlikud olnud, kuid vanameister on kaabult tolmu maha rapsimas ja üritab taas sadulasse saada. Olles kampa löönud oma vana kaasvõitleja Gary Goldmaniga, avati mõni päev tagasi Kickstarteri kampaania, et koguda raha Dragon’s Lairi lühifilmi tegemiseks, mis aitaks leida sponsori täispika multika joonistamiseks. Just nii. Bluth arvutab, et pika Dragon’s Lairi jaoks oleks vaja 70 miljoni dollari suurust taskut, ja seda juba Kickstarteriga ei täida. Et mõne suurstuudio rahakotirauad avada, kavatseb duo nii 10-minutilise demofilmiga potentsiaalsed investorid pahviks lüüa. Sellise „suu kinni ja võta mu raha“ multika loomiseks soovitaksegi 26ndaks novembriks 550 000 dollarit kokku korjata.

dragons lair 3

Kas saadakse pool miljonit kokku? Kas testmultikas suudab oma rolli kanda? Kas täispikk Draakonikoobas näebki mõne aasta pärast ilmavalgust? Palju kände on seda ratast ootamas, kuid mina oleks küll huvitatud nägema kaunist vanakooli stiilis klassikalist multikat, mis inspireeritud mängust, mis omakorda võttis snitti joonisfilmidest.

Allikas: CinemaBlend