fbpx

WiLD teeb sinust ürgšamaani

Äsja alanud Pariisi mängunadalal avalikustati uut materjali PlayStation 4 eksklusiivmängust WiLD, mis asetab mängija ürgse šamaani kingadesse. WiLD kuulutati tegelikult välja juba eelmise aasta suvel, kuid senini ei olnud mängu kallal töötav stuudio Wild Sheep seda laeimale avalikkusele näidanud. Mängu üks loojatest on Michel Ancel, kelle resümees ilutsevad muuseas pealkirjad nagu Rayman ja Beyond Good & Evil.

Sarnaselt ühe teise äsja välja kuulutatud mänguga, leiab ka WiLD aset ürgses maailmas. Mängijast saab üleloomulike võimetega šamaan, kellele ei käi üle jõu teda ümbritsevate loomade kontrollimine. Näiteks saab mängus olema võimalik šamaanina „võtta üle” kotkaid, karusid, jäneseid ning tõenäoliselt teisigi loomi. Ancel on väitnud, et hundikarja alfaisase kontrollimine annab mängijale võimaluse anda käsklusi tervele karjale. Rongaparve üle võimust võttes on aga šamaanil võimalik linnud oma vaenlasi ründama saata, et seeläbi edukamalt oma eesmärke saavutada. Millised need eesmärgid täpselt olema saavad, pole hetkel veel selge – WiLD leiab väidetavalt aset mastaapses avatud maailmas ning šamaani suurimateks vaenlasteks on siiski inimesed, näiteks kannibalistlikud hõimud, kelle alistamiseks saab peategelane kasutada loomade abi. Milline saab aga olema mängu lugu ning mida šamaan oma tegevusega saavutama peab, ei ole veel teada.

Varajaste mänguvideote põhjal näib WiLD üsna huvitav ning uudne, eriti tänapäevasel mängumaastikul, kus värske intellektuaalse omandiga lagedale tulemine on järjekorranumbritega mängude rägastikus harvaesinev nähtus. Hetkel ei ole veel aga paraku teada, millal saame minna WiLDi ürgmetsadesse karudega ratsutama.

Allikas: IGN, Eurogamer