fbpx

Täna ilmus esimene ametlik õrritaja reedel avalikkuse ette jõudvast täispikast treilerist filmile „Warcraft“. Sisu teavad kindlasti juba kõik, kes on vähegi Blizzardi Warcrafti ja World of Warcrafti mängudega kokku puutunud. Teiste jaoks piisab sellest, kui öelda, et rahumeelset Azerothi ründavad teisest dimensioonist pärit orkide armeed. Orkid ise on pärit Draenorist, kuid pärast kataklüsmilisi sündmusi muutus nende kodu elamiskõlbmatuks, mistõttu alustati uue elupaiga otsinguid ja üheks nendeks osutuski inimeste kuningriik Azeroth. Nii saab alguse aastatepikkune verine konflikt, millele järgnevad veel teisedki kordades suuremad sõjad. Filmi levitaja Universal Pictures plaanib vähemalt ametliku sünopsise järgi teha „Warcraftist“ omaette seeria, mis pole ka mängude arvu arvestades (ja filmide võimalikku edu ennustades) väga üllatav.

Treiler ise on täis fantaasiaseiklusele omast märulit ja suuri ilusaid vaateid arvutiefektide abil loodud keskkondadest. Praktiliste efektide eest vastutab oma ala meistritest koosnev Weta Workshop, kelle suuremate ponnistuste hulka kuuluvad näiteks „The Hobbiti“ ja „The Lord of the Ringsi“ triloogiad. Digitaalsete efektide üüratu lasu võttis enda peale Industrial Light and Magic („Star Warsi“, „The Avengersi“, „Jurassic Parki“ ja „Indiana Jonesi“ seeriad). Mingi mulje võib anda ka varakult internetti lekkinud kinniste uste taga näidatud klipp filmist.
„Warcrafti“ režissööriks on David Bowie’i kuulus poeg Duncan Jones, kelle filmograafiasse kuuluvad haruldaselt hea osatäitmisega minimalistlik ulmefilm „Moon“ ning meelelahutuslik ajas rändamise lugu „Source Code“. Režissööriks kaaluti 2009. aastal ka „Evil Deadi“ ja „Spider-Mani“ poolest tuntud kultuslikku Sam Raimit, kuid tema ja Blizzardi nägemused ei sobinud erinevatel põhjustel kokku. Peaosades on sarjast „Vikings“ tuntud Travis Fimmel (minu jaoks on ta alati Ragnar Lothbrok) ning Ben Foster („Pandorum“, „3:10 to Yuma“), Paula Patton („Mission: Impossible – Ghost Protocol“) jpt.

Õrritajat vaadates meenuvad Blizzardi enda loodud suurepärased tutvustavad klipid World of Warcraftile, nagu näiteks hiljutise lisapaki Warlords of Draenori intro või varasemate hulgast hoopis Wrath of the Lich Kingi oma.