fbpx

…aga nende hulgas pole Eestit, Lätit, Leedut ja palju teisi riike.

Lõuna-Korea (mitte lihtsalt Korea, kuigi kui räägime mängudest, siis usun, et keegi ei pea silmas Põhja-Koread) kõmuline kõrgfantaasia massirollikas Black Desert on lõpuks jõudnud beetatestimise faasi, kus valminud on ka ingliskeelne versioon. Mäng on seni olnud beetas Lõuna-Koreas ja Venemaal. Valitud riikide kodanikud saavad lõpuks proovida naeruväärselt põhjaliku karakteri loomise tööriistaga mängu, mis on laineid löönud juba 2010. aastast saadik. Tegu on siiski beetaga, mis tähendab, et vigu ja poolikuid ideid leidub nii inglise keelses ülekandes vene ja korea keelest kui ka mängumehaanikas. Black Desert kasutab IP aadressi blokeeringut ja see tähendab, et need riigid, mis pole nimekirjas, ei saa seda ka proovida. Alati on võimalus leida tagavarauks, nagu VPN-i kasutamine, kuid sellel võivad olla tõsised tagajärjed.

WCIMSzz

Võtsin ühendust Black Deserti Lõuna-Korea, Põhja-Ameerika ja Euroopa levitajaga Daum Games ning uurisin järgi, miks on mäng blokeeritud ja mis võivad olla tagajärjed kui mõni kodanik kasutab VPN-i (virtual private network) mängu legaalseks mängimiseks. Teatud riikide ärakeelamise põhjus on lihtne – stuudio ja levitaja vaheline leping sätestab väga konkreetsed riigid. Rohkemat mulle ei avaldatud. Põhjuseks võib olla Vene Föderatsiooniga loodud leping, mis arvas välja Eesti ja paljud teised endised Nõukogude Liidu riigid, et keskenduda ainult Venemaa keskusele. Huvitav on ka asjaolu, et hiljutises Venemaa beetas polnud IP blokeeringut, mis tähendas, et igaüks võis mängu proovida. Nüüdseks on viga parandatud. Daum Games kinnitas mulle, et VPN-i kasutajad võivad oma mängust ilma jääda ning neile ei maksta mitte mingil juhul raha tagasi, sest on teadlikult rikkunud ametlikke reegleid. Levitaja andis mulle ka lootuskiire. Nimelt loodavad nad tulevikus jõuda ka teistesse praegu müüri taha jäänud piirkondadesse.

Kui Koreas ja Venemaal on tegu free-to-play mudeliga, siis Põhja-Ameerikas ja Euroopas jäädi buy-to-play (nagu Guild Wars 2 või The Secret World) juurde. Äristrateegia võib muutuda, kui mäng ilmub Euroopas järgmisel aastal veel kinnitamata kuupäeval. Inglise beeta avaneb nimekirjas olevate riikide jaoks kolmapäeval 16. detsembril ning saab läbi juba 22. detsembril. Kõik, kes on ette tellinud Conqueror’s Packagei, saavad beetasse kohe sisse. Ülejäänud saavad 9. detsembrini registreeruda koduleheküljel ja loota parimat. Mängu süsteeminõudeid vaadates võib järeldada, et vaatamata videotes esinevale graafilisele ilule on arendaja Pearl Abyss teinud kindlaks, et Black Desert oleks mängitav väga erinevatel masinatel.

Allikas: Destructoid