fbpx

VR ehk virtuaalreaalsus teeb sellel aastal oma suure ja oodatud tulemise, sest müügile jõuavad tavakasutajatele mõeldud seadmed. Tõsi, mõningaid oli võimalik poest osta juba eelmise aasta lõpus, kuid suurte tegijate (Oculus, Sony ja HTC) nägemused saabuvad meieni alles nüüd. Sellest hoolimata korraldas Allen Lee möödunud aasta lõpus Hiinas maailma esimesed virtuaalreaalsuse e-spordi võistlused World Virtual Reality Arena 2015, mille võitis ära Eesti meeskond Peeter Nieleri eestvedamisel.

000030_JD_uploadvr_wva

Võistlusest võttis kutsetega osa 100 meeskonda, kellest vaid kuus olid väljaspool Hiinat. Mänguks oli valitud esimese isiku vaates tulistamismäng Virtual Warfare, mida mängiti kasutades AntVR HMD prille ning Mag P90s relvasid. Shanghais toimunud finaalis läksid omavahel vastu Eesti ja Shangai võistkonnad ning sellest väljust võitjana Team Criffin, tuues koju esimese VR e-spordi tiitli ning 60 000 renminbit ehk umbes 8500 eurot.

Allikad: UploadVRArticStartup