fbpx

Ma mängisin eile oma 3DSi peal esimest korda nende järjekordset „tasuta“ (free-to-play) mängu, mis kannab nime Nintendo Badge Arcade ning ei ole põhiliselt mitte midagi muud, kui virtuaalne versioon nendest kraanamasinatest, mis veel mõnes üksikus kaubanduskeskuses või rongijaamas eksisteerivad ja kuhu lapsed müntide näol oma taskuraha võivad sisse toppida, lootuses võita endale üks näotu karvane lelu.

nintendo badge arcade 3

See kõlab eos juba suhteliselt kesine idee videomängu jaoks ning asja ei tee paremaks ka see, et Nintendo Badge Arcade’i (või lühendatult NBA…) reaalsed tasuta mängimise võimalused on väääägagi limiteeritud – esimesel mängukorral anti mulle 5 tasuta katset ning peale seda on võimalik kas 90 penni (või mis iganes valuutat teie Nintendo konto kasutab) eest osta veel viis katset. Samuti on võimalik korra päevas proovida kätt ka harjutamismasina peal, kus teoreetiliselt on võimalik üles korjata üksikuid tasuta boonuskatseid päris masinal. Eilse õhtu jooksul sain nö. „päris“ kraanamasina peal kokku teha seitse katset ning jalutasin minema nelja uue rinnamärgiga.

nintendo badge arcade 2

Need rinnamärgid on ka praktiliselt kasutud, neid saab küll oma 3DSi menüüle panna ning osad asendavad olemasolevaid ikoone ka funktsionaalselt, ent neid ei saa reaalselt endale rinda panna, nad eksisteerivad ainult virtuaalselt ning üleüldiselt nad isegi ei õigusta väga Nintendo Badge Arcade’i olemasolu. AGA! Ma pole mitte kunagi varem niivõrd palju mõelnud oma reaalse raha raiskamise peale kui eile. 3DSi alumise ekraani pealt vaatas mulle vastu suur mündipilu, järgmise viie katse hind ning armas, ent pisut nukra näoga roosa jänes, kelle ainus soov on see, et mul oleks lõbus. Teatud mõttes pole ma kunagi varem mänginud ühtegi videomängu, mis oleks niivõrd tõhusalt hägustanud piire fantaasia ja reaalsuse vahel – pärismaailmas eksisteerivad kraanamasinad on sama jõhkrad, ebaausad ja kitsid! Ja neetult sõltuvust tekitavad, sest eelmise korra ajal jäi ju soovitud esemest niiiiiiiii vähe puudu! Ning olgugi, et nad on virtuaalsed, aga need rinnamärgid näevad lihtsalt väga ihaldusväärsed välja. No vaata neid! VAATA KUIDAS NAD SÄRAVAD!

nintendo badge arcade 4

Ja kuidas ma ütlen sellele jänesele ei? Ta lihtsalt teeb oma tööd ning seejuures väga hästi! Oleks te vaid näinud, kuidas ta silmad põlema läksid, kui ta mulle erinevaid kraanasid tutvustas. Seal oli üks, mille otsas oli haamer ja üks, mille otsas oli pomm. Kui ma aga küsisin, kas ma ikka pean maksma ja äkki ma saaks ikkagi tasuta mängida, muutus ta kurvaks. Sest ikkagi –

nintendo badge arcade 5

Piltide allikas: Kotaku