fbpx

Okei, tegelikult ma tean miks. On olemas mõned konkreetsed põhjused. Ent ometigi on see veider – ma pole kunagi MMA ega UFC vastu erilist huvi tundnud. Ma olen vahel harva vaadanud mõnda üksikut matši (tavaliselt Ronda Rousey omi, sest need on kestnud reeglina alla minuti) Youtube’i vahendusel ja sellega üldiselt asi piirdubki. Lisaks tirisin alla eelmise EA Sports UFC demo oma Xbox One’i peale… ja ei pannud seda kordagi käima. Millest siis selline huvi uue osa vastu?

CM Punk teeb oma debüüdi! …Virtuaalselt.

Kes on kuulanud meie podcaste (või lugenud minu WWE 2K16 arvustust) võib ehk järeldusele jõuda, et ma olen (teatud tasandil) WWE ja nö showmaadluse fänn. Kuigi olin antud kompanii ja spordiala (ma ei ole kindel, kas panna seda jutumärkidesse või mitte) eksistentsist teadlik juba ammu, siis aktiivselt hakkasin jälgima seda umbes 2012. aasta lõpu kandis ja seda peamiselt tänu ühele mehele, kelleks oli CM Punk. See tüüp erines teistest, tema karakter oli huvitav – ta oli vajadusel kas antikangelane või hästi tõhus kaabakas – ning reeglina võitles ta süsteemi vastu nii ekraanil kui selle taga. Ehk seetõttu ei suutnudki ta kompaniiga ühist keelt leida ning 2014. aasta alguses ka uutele jahimaadele asus. Uueks jahimaaks oli otse loomulikult UFC (sest, noh, see artikkel juba räägib sellest), mille vastu on Punk ise juba aastaid huvi välja näidanud. Käed löödi 2014. aasta keskel ning inimesed asusid innukalt ootama päeva, mil CM Punk oma UFC debüüdi teeb. Nüüd on käes 2016, kuid Punk ei ole siiani veel nukke veriseks saanud.

https://www.youtube.com/watch?v=7Ms0DFxpptk

See keevavereline, väike, äbarik Iiri gigant!

Nagu juba öeldud ei ole ma UFC tegemistega kursis olnud, aga ometigi suutis Conor McGregori ja Jose Aldo pikka aega horisondil ootav omavaheline mõõduvõtmine minu huvi köita ja mind uudishimulikuks muuta. Tõenäoliselt on asjas süüdi ka Kotaku, kelle lehtedel (mingil põhjusel) aeg-ajalt UFC teemadel artikleid leidub, sest just tänu neile jäi eelkõige McCregor ja tema suuvärk silma/kõrva. Ülbemat/enesekindlamat meest pole ma enda eluajal vist näinud, ent kõik see teebki tollest vaatemängust niivõrd huvitava. Tema ja Jose Aldo lõplikku matši ootasin isegi innukalt ning olin niiii lähedal, et oleks terve saate (illegaalselt) alla tirinud ja ära vaadanud…kui ma poleks peale sattunud videole, kus terve kaklus ära näidati. See kestis 13 sekundit, McGregor lõi Aldo efektiivselt auti. Nüüd on iirlase käes korralik ja kõva kaardikäsi, sest kompanii on talle lepingusse kirjutanud nii mõnegi klausli, mis annab mehele rohkem õigusi ja vabadusi, kui paljudele teistele UFC võitlejatele kokku. Mees ja tema tegemised nõuavad tähelepanu ja neetud, seda ta ka saab!

EA kaanepildi needus

Kui EA Sports UFC 2 välja kuulutati, saime ka teada, et üheks kahest kaanepildil ilutsevast sportlasest on Ronda Rousey, kes juba pikka aega UFC naiste divisjonis võidutsenud on. Ehk oleks „domineerinud“ isegi paslikum sõna, sest valdav enamus tema kaklustest kestsid umbes pool minutit. Ronda oli suurem kui UFC. Seega tundub loogiline, et ta järgmise mängu kaanele sattus. Ning siis ta kaotas. Conor McGregor võitis Aldot ja on kuumim asi UFC-s üldse, seega tundub loogiline, et ta järgmise mängu kaanele sattus. Märkate mustrit? Eelmise aasta kaanepoisid Alexander Gustafsson ja Jon Jones ei saa tänasel päeval just rõõmust hõiskama hakata – esimene neist sai peale kaanele sattumist mitut valusat kaotust maitsta, teine aga kaotas tänu positiivsele narkotestile tiitli, seejärel aga töö, kuna sõitis autoga inimesele otsa ning põgenes sündmuskohalt. Väljaspool UFC-d tasub ära mainida muidugi Maddeni kaanestaarid, kes järjest ja järjest vigastuste ja muude hädade käes vaevlema peavad. Conor McGregori tulevik ei paista just kõige heledamates toonides olevat, ent seda ongi veidralt huvitav jälgida.

ufc ronda

Kas kõigest sellest ajendatuna kavatsena ma endale EA Sports UFC 2 endale ka soetada, ma hetkel veel öelda ei oska. Õnneks on mul veel aega mõtlemiseks, sest mäng jõuab Euroopa turule 17. märtsil. Kas ma aga ootan innukalt päeva, mil CM Punk astub (võibolla) vastamisi rohelise Power Rangeriga? Võite kihla vedada!