fbpx

Sada Atari mängu jõuab Steami

Vanade mängude uutele kaasaegsetele platvormidele toomine on igati tänuväärne tegevus, kui just nende eest ei küsita hingehinda. Õnnestunud näiteks on kasvõi möödunud aastal Microsofti poolt ellu äratatud mängustuudio Rare paremiku, mis jõudis Xbox One konsoolile. Lisaks sellele on mängustuudiotel kombeks ilmutada hunnikutes uusversioone, mille põhjused võivad olla kas rahalised või on tegu tõesti sooviga tuua mängijateni seda vana ja head kulda, mida enam erinevatel põhjustel ei ole või ei soovita tänapäeval mängida.

centipede
Atari Centipede ilmus aastal 1980

Täna saame kirjutada aga taas ühest vanade mängude elluäratamisprojektist, mille raames tuuakse ülipopulaarsele Steami platvormile 100 Atari videomängu. Atari nime kuuldes tekivad kohe mõtetesse need esimesed mängud, mis olid küll kõike muud kui visuaalsed meistriteosed, kuid näitasid juba siis selgelt, et videomängude tulevik võib olla väga helge. Just needsamad mängud, eesotsas kultusteostega nagu CentipedeMissile Command ja Tempest, on sellel kevadel kõikide jaoks Steami vahendusel mängitavad. 4K tekstuuride ja 3D graafika asemel saavad mängud omale ühismängimise toe, seda nii võrgu vahendusel kui ka koos ekraani ees istumise võimalusega. Lisaks sellele hakkavad antud teosed toetama Steami pulti, mis Atari väidete kohaselt parandab märgatavalt mängitavust. Mänge arendab Code Mystics, kes oli seotud ka eelpool mainitud Rare’i mängude Xbox One konsoolile toomisega ning abistas MängudeÖÖl väga sooja vastuvõtu osaliseks saanud Nidhoggi PlayStationi versioone.

100 Atari mängu kogumik hakkab kandma nime Atari Vault ning peaks olema Steami vahendusel meile kättesaadav alates sellest kevadest.

Allikas: PC Gamer