fbpx

Sony Computer Entertainment America üritas mullu oktoobris saada ainuõigust terminile „Let’s Play“. Käik tundub kummaline eelkõige seetõttu, et terminit kasutatakse juba üle kogu maailma Youtube’i videotes ja paljudes teistes keskkondades. Sony ei vastuta „Let’s Play“ videote populaarseks muutmise eest ega tulnud sellega ka esmakordselt lagedale. United States Patent and Trademark Office vastas Sony avaldusele aga eitavalt, põhjusega, et „Let’s Play” on liiga sarnane olemasolevale õigustega kaitstud terminile “LP Let’z Play“. Nüüd on Sonyl kuus kuud aega, et ehitada üles piisav kaitse, mis põhjendaks, miks kuulub „Let’s Play“ just nende õiguste alla.

a

Tulevane otsus puudutab kõiki neid, kes kasutavad oma videote pealkirjades seda sama sõnapaari. Neid on aga väga palju ning mitmed teenivad nii ka elatist, see on nende igapäevane töö. Mis muutub nende jaoks siis, kui Sony saabki endale selle õiguse? Raske öelda, sest praegu on keeruline isegi argumenteerida, miks peaks Sonyl selle vastu huvi olema. Õigustega kaitstud, firma omandusse kuuluv sõnapaar tähendab aga seda, et kõik, kes tahavad seda kasutada oma videote juures, peavad seejuures ära märkima ka Sony olemasolu. See tähendab tasuta reklaami ja teatavaid kohustusi ning õiguseid mõlemalt osapoolelt.

Tundub mõistlik, et Sonyle antud küsimuses õigust ei anta, sest tegu on laialdaselt kasutuses oleva sõnapaariga, mis on muutunud inglise keeles sama üldiseks nagu „app“ või „aspirin“.

Allikas: MCV