fbpx

Homefront: The Revolution sai just uue treileri. Minu tagasihoidlikul hinnangul pole see teab, mis õhinat tekitav, kuid mängu temaatika ja augustis ilmunud mängitavust tutvustav treiler hoiavad vähemalt mind sellegi poolest endiselt kütkes.

Homefront on tegelikult FPS-seeria, millega käib kaasas häda ja viletsus. Esimese osa 2011. aastal valmis saanud Kaos Studios pani uksed varsti kinni. Ei läinud kaua, kui pillid pani kotti ka kirjastaja THQ. Pankrotivarade müügilt läks tiitli uue omanikuna koju Crytek, mis pani mängu arendama oma Inglismaa stuudio (oma iseseisvuse ajal kiidetud Free Radical Design). Loomulikult järgnesid õnnetused ja Crytek oli varsti rahahädas. Britannia satelliitstuudio suleti ning mängu ostis Deep Silver. Saksa väljastaja haaras samas Crytekist lahti lastud meeste hõlmadest ning pani püsti Dambuster Studiosi, ehk sama seltskond jätkas Homefront: The Revolutioni sepitsemist ning endiselt CryEngine’i peale.

Avatud maailma ja koostöövõimalusega Homefront: The Revolutioni madin leiab aset 2029. aasta Philadelphias, millel Põhja-Korea juba 4 aastat verist raudkinnast peal hoiab. Sangarid on vastupanuliikumises, mis pommitab rõhujate rajatisi, elimineerib nende kõrgemaid päid ning aitab ja päästab kaasmaalasi, et mässu õhutada. Kõik see meenutab ühte teist avatud maailmaga tulistamist, The Saboteuri – päris head 2009. aasta kolmanda isiku vaates märulit, kus peapesu said Teise maailmasõja päevil Pariisis nägu näidanud natsid. Muide, ka selle arendaja Pandemic Studiose akendele lõi EA kohe varsti plangud ette!

Et muster vandenõu või needusena näima hakkaks, siis taustaks veel filmimaailma juhtumised. Esimese Homefronti loo autor oli John Milius, kelle 1984. aasta ülipopulaarne film Red Dawn sai 2012. aastal uusversiooni. Kui 80ndate kultusfilmis vallutas USA maid Nõukogude Liit, siis uusversioonis möllas Põhja-Korea. Filmi teekond ekraanidele oli aga kadalipp – käsikirja leke, kirjastaja pankrotioht, 2 aastat riiulil ootamine, müük ja vaenupoole digitaalselt ümbertegemine (algselt olid agressorid Hiinast). Ning lõpuks ei suutnud ka kinostaarid Chris Hemsworth, Josh Hutcherson, Adrianne Palicki, Isabel Lucas ja Jeffrey Dean Morgan päästa kassat miinusesse jäämisest.

homefront-the-revolution

Tahaks loota, et 17. mail ilmuv Homefront: The Revolution suudab nõiaringist lõpuks välja astuda. Invasiooni on plaanitud laialt, sest oma versioonid peaks saama nii Xbox One, PS4 ja Windowsil, Linuxil ja OS X-il töötavad arvutid.

Allikas: Deep Silver