fbpx

GameTrailers lahkus areenilt

Täna lõpetas tegevuse 13 aastat tagasi alustanud GameTrailers, mis oli veebipõhise mänguajakirjanduse ja sisu tootmise pioneer enne, kui ilmusid sellised gigandid nagu YouTube, Twitch ning paljud teised praeguseks väga populaarsed konkurendid. ScrewAttack, „Angry Video Game Nerd“, Geoff Keighley, „Annoyed Gamer“, „The Final Bosman“ ja paljud teised GameTrailersiga seotud olnud omapärased persoonid, huvitavad päevakajalised saated ning hiljem kuulsust kogunud stuudiod saavutasid kõik oma tähelennu just GT kaudu. See kõlab kõik imelikult, sest 13 aastat pole väga pikk aeg, aga tehnoloogia, interneti ja eriti videomängude areng on selle aja jooksul läbinud meeletu hüppe, mistõttu meenutamegi neid aegu nostalgiliselt nagu oleksime veranda kiiktoolil istuvad väärikad vanaisad.

gametrailers-logo

Viimaste aastate jooksul hakkas aga GameTrailersi jõud raugema ja seda suuresti pärast Defy Media poolt omastamist. GT polnud esimene ega viimane. Defy Media brändide alla kuuluvad näiteks The Escapist, Screen Junkies ja GameFront. Üle-eelmisel aastal koondati suur osa töötajatest kohe pärast GT brändi ülevõtmist ning sama kordus ka eelmisel aastal. Selle tulemusel muutus GT varasemast vähemaktiivsemaks – arvustused hilinesid, sisu tootmine aeglustus ning saated kadusid. Alles jäi aga iga-aastane E3 otseülekannet kommenteeriv stuudioprogramm. Defy Media sulges täna GT nii ootamatult, et ka töötajatele tuli see suure üllatusena. Loodame, et äkitselt ametikohast ilma jäänud leiavad kiiresti uue kodu.

GameTrailers on olnud mõjukas ka Level1 jaoks, mistõttu otsustasime jagada helgemaid mälestusi ajaloolise pioneeri areenilt lahkumise auks.

Ra Ragnar Novod

Minu jaoks oli GameTrailers kõige algus – sealt sain alati esmase info uute mängude kohta ning tundsin end iga kord targemana, kui vaatasin mõnda saadet. Kui need olid isegi tüüpilised TOP10 videod, olid need sellest hoolimata suurepäraselt esitatud. Mulle jääb alatiseks meelde pea igas videoarvustuses kõlanud Brandon Jonesi ülimalt ilmekas hääl. Saadetest olid minu jaoks parimad Marcus Beeri „Annoyed Gamer“ (kes alustas vahepeal küll iseseisvat tegevust) ning Kyle Bosmani „The Final Bosman“. GT kujundas minu jaoks seda, kuidas peaks mänguajakirjandust veebis tegema. Ma olen neile igavesti tänulik „Angry Video Game Nerdi“ tutvustamise eest. Kahjuks jäi GT ajale jalgu. Selles pole aga keegi süüdi. Ajaga on see naljakas asi, et see muutub. Pole midagi parata.

Sellises seltskonnas oli isegi E3 vaatamine väga meelelahutuslik.

Andri Allas

GameTrailers oli minu jaoks esimene teadlikult igapäevaselt külastatav videomängudega seonduv veebileht. Seda enne Kotakut, Polygoni, Gamespoti ja isegi IGNi. Kui alustasime Level1 tegemist ning peamiselt siis videoformaadis mänguarvustustega, oli just GT see koht, kust ammutasime ideid. Kuidas võiks mängudest rääkida? Kuidas video kokku monteerida? Milline võiks üldse üks mänguvideo olla? GameTrailers oskas vastata igale küsimusele.

Martin Liivand

Me ei ole GameTrailersit külastanud enam väga pikalt ning videomängumeedias pole see veebisait samuti viimastel aastatel ülemäära palju kõlapinda saavutanud. Küllap annab selle tähelepanu hääbumisega seletada, miks GameTrailers otsustas viimaks tegevuse lõpetada. YouTube’i, Twitchi ja muude voogesitusteenuste ajastul ei ole mänguvideotele ja -treileritele keskenduv veebikeskkond enam ainulaadne ning tihedas konkurentsis silma paista on aja möödudes üha keerukam. Siiski sooviksin ka mina GameTrailersit hea sõnaga meenutada, sest just see veebileht oli üks esimesi, mida hakkasin mängudest huvituva noorena regulaarselt külastama. Ühel hetkel oli see isegi peamine veebikeskkond, kuhu läksin uusimate mängude kohta värsket videomaterjali otsima. Ajad aga muutusid ja mina liikusin edasi. Nüüd võib sama öelda ka GameTrailersi kohta.

Sten Kohlmann

Kunagi, kui numbrid minu jaoks veel olulised olid, käisin alati uute mängude puhul uurimas, et millise hinnangu GameTrailersi tüübid värskeimatele teostele andnud on. Mida aeg edasi, seda rohkem aga mõistsin, et säherdune videomängude hindamine on ajast ja arust ning seega kadus vaikselt ka huvi GameTrailersi vastu. Sellest hoolimata meenutan senini neid toredaid päevi, mil laadisin kõnealuselt lehelt alla God of War 3 treileri ja vaatasin seda mängu innukalt oodates igal õhtul. Samuti oli ka periood, mil üks ägedamaid asju interneti sees oli „Angry Video Game Nerd“, kelle uusimad seiklused esmalt just GameTrailersi veebikeskkonda ilmusid. Olid ajad, olid ajad…Untitled

GameTrailers jäi YouTube’i ja Twitchi ajastule jalgu, kuid oli siiski üks, mis ehitas teed nendele, mida võtame praegu iseenesestmõistetavalt. Viimastel aastatel ei pruukinud me enam nii palju GT poole kiigata, aga jääme sulle siiski tänu võlgu.

Aitäh teenistuse eest, GameTrailers!