fbpx

Tänane kolmapäev ei tõotanud tulla mingil moel eriline. Algas ta ju nagu iga teinegi, töiselt ja natukene kaootiliselt. Kuid ühtäkki otsustas halli argipäeva tuhmust heleda leegina eemale tõrjuma asuda Rockstar Games. Internetiavarustes kuulutati, et PlayStation 4 konsooli omanikel avaneb võimalus nautida stuudio kahte tuntud ja hinnatud mängu, Manhunti ja Bullyt! Kuid kui kaua pean ma ootama, et neid vanu klassikuid uuesti proovida, võid Sa küsida? Vaid senikaua, kuni mängud ennast su kõvakettale alla laevad, sest teosed on PlayStation Store’is juba saadaval.

rsz_bully

Rockstar ei ole siiski mängudele andnud intensiivset noorenduskuuri ning uuendused piirnevad graafilise kaasajastamisega – resolutsioon on tõusnud eeskujuliku 1080p peale. Lisaks sellele on mõlemal teosel nüüd ka hulk trofeesid, mis innukate perfektsionistide tähelepanu ootavad. Mängudele ei ole juurde poogitud lisamaterjali ning Bully ja Manhunt jõuavad PlayStation 4 kasutajateni oma vanas, originaalses mahlas.

rsz_manhunt

Bully, mis on PlayStationi poes esindatud nimega Canis Canem Edit, jõudis esmakordselt mängijateni 2006. aastal. Mängija on James „Jimmy“ Hopkins, kes saadetakse vastu tahtmist õppima Bullworthi nime kanvdasse akadeemiasse. Jimmy avastab ruttu, et Bullworthis võimutsevad õelad kiusupunnid, kelle ainus eesmärk tundub olevat teiste õpilaste elu põrguks tegemine, ning ta otsustab võtta enda kanda ülesande kool kiusajate türannia alt vabastada. Bully annab mängija kasutusse suure avatud maailma, hulgaliselt meeldejäävaid tegelasi ja humoorikalt lõbusa loo.

Manhunt saabus poelettidele 2003. aastal ja tänu oma vastuolulisele sisule saavutas kiiresti kohalolu ka peavoolu meedias. Mängija kehastub surmamõistetud vangiks, kes peab osalema põrandaalustes filmides, milles tema rolliks on „kaasnäitlejate“ ülivägivaldne mõrvamine. Manhunti varjamatu brutaalsus tõstatas pärast teose väljatulekut arutelu videomängude ja vägivalla liitekohtadest ning selle paaritusega kaasas käivatest moraalsetest kaalutlustest. Ulatuslik meediatähelepanu tuli aga selgelt kasuks müüginumbritele ning tänaseks on Manhunt mängumaastikul omandanud kultusklassiku staatuse.

Tore on näha, et vanad klassikud leiavad oma tee uutele mängumasinatele. Mõlema teose hinnaks on PlayStationi poes €11.99 ja allalaetava faili suurus küündib 2 GB-ni. Nüüd vabandage mind hetkeks, ma pean minema paarile kiuslikule nagale kohta kätte näitama…

Allikas: Eurogamer