fbpx

Kui käesolev konsooligeneratsioon 2013. aasta lõpul meieni jõudis, ei olnud kõik mängurid lapselikus vaimustuses. Kriitikanooli tulistati vähese võimsuse suunas, võrdlustega mindi isegi nii kaugele, et nii Xbox One’i kui ka PlayStation 4-ja peeti mängude graafilist arengut takistavateks jõududeks. Kuna kumbki neist konsoolidest ei toeta 4K video mahamängimist (rääkimata siis paljude mängude 1080p resolutsioonil jooksutamisest) on kindlasti neis väidetes tõetera sees.

PlayStation-4 copy

Vihjeid sellele, et nii Sony kui ka Microsoft on arendamas praegusele konsoolipõlvkonnale riistvaralist täiendust on õhus olnud pikalt. Kuid Kotakut informeerinud mänguarendaja andis kuulujutule hoogu juurde. Nimelt on Sony väidetavalt arendamas PlayStation 4.5 mängukonsooli, mis lubab mängida uusimaid mänge 4K kvaliteedis. Konsool ise hakkab võrreldes oma vanema vennaga omama paremat graafikajõudlust just suurema resolutsiooniga videomänge arvesse võttes ning seda ka oktoobris ilmuva PlayStation VR virtuaalreaalsusprillide tarvis. Allika järgi pole PlayStation 4 edasiarendust selle aastanumbri sees mõtet oodata.

Allikad: Kotaku, Polygon