fbpx

Tüli ühe tagumiku ümber

Juba mõne kuu pärast poelettidele (ning varem avatud beeta staadiumisse) jõudev Blizzardi uus ja huvitav esimese isiku vaates netipõhine tulistamismäng Overwatch kütab parasjagu internetis kirgi. Tuliste vaidluste ja õlgade kehitamapanemise eest vastutab üks konkreetne teose tegelane. Või, kui veelgi täpsema olla, tema tagumik. Pepu. Istmik. Ahter. Pee.

Probleem tõstatas pead Battle.net foorumis, kui üks kasutaja kurtis selle üle, kuidas Overwatchi tegelase Traceri üle-õla-võidupoos on liigse seksuaalse alatooniga ning ei sobi tegelase olemusega kokku. Tema pikemat sorti postituse võib kokku võtta tema väitega, et taoline poos muudab Traceri „järjekordseks stereotüüpiliseks seksisümboliks“. Mängu režissöör Jeff Kaplan andis hiljem välja vastuse, milles ta teatas, et Blizzard kavatseb kõnealuse poosi ümber muuta.

butt

Sellega vallandus laviin, mis tõi interneti eri otstest esile Blizzardi otsuse tulihingelised vastased. Kurdeti, et süüdi on feministid ja nn. „sotsiaalse õigluse sõdurid“,  räägiti kunsti tsenseerimisest ning kutsuti üles mängu boikoteerima. Hiljem täiendas Kaplan, et tegelase antud poosi oli stuudiol kavas muuta juba enne ning kõnealune kriitika aitas neil kindla otsuseni jõuda, ent internet oli tolleks hetkeks juba liiga tuline.

Veidral kombel kipuvad inimesed unustama, et Overwatchi mängitavus selle poosi kadumisega ei muutu. Mitte grammivõrdki.

Allikas: PC Gamer