fbpx

Juba aastaid on arutatud, kuidas peaksid mängurid saama oma ostetud mängudega käituda. Kasutatud mängude ostmine, müük ja laenutus oli suur osa praeguse põlvkonna konsoolide turgu enda käpa all hoidva PlayStation 4 eduloost – ajal, mil Xbox oli veel kinni plaanis oma platvormi mängud kasutaja külge lukustada, oli Sony E3 pressikonverentsil näidatud vastus enam kui geniaalne.

Kõik see puudutas aga vaid füüsilisi koopiad ning digitaalsete mängude puhul on vastuste leidmine olnud keerukam. Hetkel kõige selgem näide selles vallas on vast võimalus Steamis mängu eest raha tagasi küsida eeldusel, et teatud ajalised parameetrid on vastavuses platvormi eeskirjadega. Nüüd on internetti lekkinud Xboxi küsitlus, milles selgub, et kaalutakse ideed lasta inimestel oma digitaalsed mängud tagasi müüa… saades selle eest 10% mängu algsest täishinnast poekrediidi näol.

xbox survey

Kas, kuidas ja millal selline otsus vastu võetakse ja reaalsuseks tehakse, näitab ainult aeg. Kindlasti saab kriitikat madal tagasiostuhind, ent samal ajal tuleb meeles pidada, et hetkel puudub võimalus digitaalseid mänge tagasi müüa täielikult.

Allikas: Gamespot