fbpx

Mänguvideod ja nende tegemine on saanud pea sama populaarseks kui videomängude mängimine ise. Üks asi pidi alati ju teiseni viima. See postitus siin aga ei räägi sellest, kuidas edukas mänguarendaja ostis uhke villa või populaarne videotegija teenis järjekordsed miljonid, vaid veidi nii minevikust kui ka tulevikust. Kas sa mäletad neid raamatuid, kus sai ise valida oma seiklust, või täpsemalt siis, mis seikluse jooksul juhtub? Sellised raamatud olid populaarsed ammu enne seda, kui meile tutvustati mitme lõpuga videomänge. Kui lisame sinna inimeste suure huvi mängude mängimise asemel neid hoopis vaadata, peame paratamatult jõudma lõpuks selliste mänguvideoteni, kus me saame ise valida, kuidas video edasi läheb. Kui suured mängufirmad on selliste trikkidega oma uusteoseid juba paar aastat reklaaminud, siis vähemalt mina pole varem märganud, et tervet videomängu oleks nii esitletud.

Fallout: New Vegase interaktiivse novelli autor Many A True Nerd kirjeldab „videoseeriat“ kui võimalust valida ise oma viimnepäev ja seda ainult YouTube’i vahendusel. Videotes on võimalik teha oma valikuid, seda nii teeraja, liitlaste kui ka vastastele lähenemise osas ning, kui sul veab, jõuda ka edukalt New Vegasesse.

Kui tavalised videomängud ei paku enam pinget või Fallout: New Vegas on mängimata, tasuks ehk anda võimalus interaktiivsele videonovellile.

Allikas: PC Gamer