fbpx

Koos uute erinevate mängude ning uute Xbox One konsoolidega kuulutas Microsoft oma E3 pressikonverentsil, milline hakkab välja nägema nende tehtud videomängude tulevik ning seda just seoses oma platvormide ühtsustamise süsteemiga.

Nimelt – kui Sina, kes sa seda hetkel loed, kavatsed osta endale sügisel Gears of War 4 Xbox One konsoolile… hakkad sa automaatselt ka omama tolle mängu Windows 10 versiooni (protsess töötab mõlemat pidi, s.t. et kui ostad mängu Windows 10 peale, saad kaasa ka Xbox One versiooni). Microsoft on sellele initsiatiivile andnud nime Xbox Play Anywhere, mis esialgu puudutab vaid nende endi stuudiote tehtud eksklusiivmänge, kuid kompanii ei ole väljastanud antud võimalust tulevikus ka teiste mängude puhul kasutama hakata.

Lisaks duubelkoopiale hakkavad tulevikus antud initsiatiivi alla kuuluvad videomängud olema mängitavad ristvõrgus ehk Xbox One ja Windows 10 mängijad saavad omavahel mõõtu võtta või siis ühiselt vastaseid alistada. Seda kasutab esimeste seas ära ka eelnimetatud Gears of War 4, lubades mänguritel erinevatel platvormidel koostöömängus olla. Samuti on ühel kasutajal kahe erineva platvormi vahel edasi-tagasi kolimine tehtud võimalikult lihtsaks, sest salvestusi ja saavutusi (achievements) saab salvestada pilve.

Microsofti tulevik on igatahes huvitav ning nüüd jääb üle ainult oodata, kas ja kuidas see täpselt neil ära hakkab tasuma.