fbpx

Mida ootab Level1 mängumessilt E3 2016

Mis on videomängurite jaoks aasta suursündmus? Paljud kindlasti pakuvad, et jõululaupäeval kuuse all pakkide avamine ning sealt oodatud videomängude leidmine, kuid praegu on suvi ning kes siis jõuludele mõtlevad. Seega videomängurite aasta suursündmuseks on elektroonilise meelelahutuse mess E3, mis tänavu leiab aset 14.-16. juunil Los Angeleses. Messi ajalisest asetusest hoolimata toimuvad kõik suuremad pressikonverentsid juba veidi varem, kus (loodetavasti) avalikustatakse, millises suunas videomängumaailm lähiajal liikuma hakkab. Siin on Level1 ennustused, milliseks need uued tuuled loodetavasti kujunema hakkavad.

Andri Allas:

Uued konsoolid?! Jah, see tundub justkui eile, kui ilmusid PS4 ja Xbox One ning tõid endaga kaasa kaheksanda konsoolipõlvkonna. Kuid nüüd on juba mõnda aega räägitud sellest, kuidas otseselt või kaudselt virtuaalreaalsuse tulekuga peab muutma ka konsoolide võimekust, sest need lihtsalt ei suuda midagi selles vallas korda saata (ega nad tegelikult võrreldes PC-ga mänge ka enam kuigi hästi ei jooksuta, eksklusiivid muidugi välja arvata). Seega minu kõige suuremaks ootuseks on just võimalus näha ja kuulda konsoolidest Xbox Scorpio ja PlayStation Neo… kuigi PlayStation ütles ära, et nende uuest mängukonsoolist tänavusel E3 messil midagi ei kuule, on minu kaks silma suunatud Microsofti poole.
Ja peale seda? Red Dead Redemption 2 või vähemalt esimese osa toomine uuele põlvkonnale.

xbox one
Kuigi PlayStation ütles ära, et nende uuest mängukonsoolist tänavusel E3 messil midagi ei kuule, on minu kaks silma suunatud Microsofti poole.

Sten Kohlmann:

Päris ausalt? Ei oskagi midagi oodata. Niivõrd paljud asjad on juba enne sündmust ära lekkinud, pooled firmad jätavad tulemata, aasta lõpp on juba järjeosade ilmumist täis ning üleüldiselt tundub seda glamuuri ja värki tollel üritusel aina vähemaks jäämas. Vaatan muidugi kõiki pressikaid ja loodan, et ehk tuleb siiski mõni pomm.

Ja noh, Prey 2.

prey2
Sest, et Prey 2!

Silver Vapper aka Venom Sten:

Minu eelmise E3 ennustused Red Dead 2 väljakuulutamisest ja Warcraft 4 linastumisest koos värske filmiga kahjuks või mõneti ka õnneks täide ei läinud. Samas Rockstar ei saa ju ainult GTA V müüginumbritest tulenevate rahapatakate lugemisega tegeleda? Või saavad? Aga igatahes on üpris väike lootus, et nad mõnel E3-le järgijäänud lavashowl midagi välja hõiskaksid. Hellblade on siiani huviorbiidil, sest Ninja Theory.

hellblade
Hellblade peaks ilmuma millalgi 2016. aastal

Oma lemmikuid žanreid silmas pidades ning tulevaste väljalasete kalendrile pilku peale heites ootan ma kõige enam mõne uue rolli- või strateegiamängu väljakuulutamist. Sel aastal on neist tulemas ainult üks mäng, mida ma enam-vähem saaks liigitada RPG-ks ja see on Deus Ex: Mankind Divided. Järgmine aasta on küll ka saabumas Mass Effect Andromeda ning Dawn of War 3, kuid hädasti oleks vaja seda nimekirja pikendada. Tulevasel E3-l on selleks potentsiaali, kuid raske on hetkel pakkuda, kes, kus ja mida täpsemalt.

Mikk Metsniit aka Punished Andri:

Dishonored 2? Dishonored 2! Ei ole mingit kahtlustki.
Kuigi okei-okei, Battlefield 1 ja Prey 2 võivad ka pinget pakkuda. Lisaks, superlahedad tüübid Machine Gamesis teevad kindlalt midagi uut ja, ära arvasid, superlahedat.

Dishonored-2-3
Dishonored 2 on üks selle aasta oodatuimaid mänge, mis ilmub 11. novembril

Ra Ragnar Novod

Kui Bioware näitaks lõpuks ka usutavat videomaterjali Mass Effect: Andromedast, siis läheks E3 ka asja ette. Paha ei teeks ka uue Dragon Age’i välja kuulutamine. Miks? Bioware peab nägema kurja vaeva, et olla üle CD Projekt REDi hunnitust saavutusest, milleks on muidugi The Witcher 3: Wild Hunt. Eks iga kord ootan ka rabavaid uudiseid ja uute vapustavate mängude väljakuulutamist, aga see pole kõige tähtsam, sest neid peab niikuinii mitu aastat ootama. Pigem sooviks, et samal õhtul avatakse mõni värske mängu beeta ja inimesi reaalselt üllatataks sellega, et mänge mitte ainult ei kuulutata välja, vaid need on juba valmis ja koheselt proovimiseks. See oleks alles üllatus. Nö stealth release.

mass effect

Kristjan (Pärt)

Last of Us 2, esimene oli tore.
Dishonored 2, esimene oli väga tore (kui ma mõtlesin, mida ma ootan ja Dishonored meelde tuli, siis lisasin selle to-do listi, et uuesti kogeda seda toredat mängu).
(kolmandaks – ) Half-Life 3 (haha, yeah, right)

half life 3
Me kõik tahame uskuda!

Mulle meeldis see tunne, mis mind rabas, kui pandi mängima Horizon Zero Dawni treiler. Sony kuulutas selle 2015. aastal välja. Treileris oli peategelane kõike kommenteeriv kütt, mis natukene häiris, aga mõte nägi väga lahe välja. Teostust… noh… vaatame, äkki annavad teada, millal välja tuleb, aga suured robot-saurused? Originaalsed mõtted (ish)? Jah, palun!
Järjed on toredad, aga unistus on, et tuleb hunnikus uusi mänge, mis ei ole vanade asjade ümbermõtlemised.
(Witcher 4 oleks ka tore.) Ja ausalt ootan, mida see samune CD Projekt edasi teeb.