fbpx

… ja selle nimi on lihtsalt God of War. Mis juhtus? Miks meile enam numbrid ei meeldi? Igatahes, Kratos on tagasi ning ta on endale vahepeal habeme kasvatanud ja uue lapse muretsenud (kes seeriaga eelnevalt kokku puutunud, vast teab, mis eelmise perega juhtus). Koheselt mängupilti tutvustanud treileris tegelevad isa ja poeg hirve jahtimisega ning deemonite naha kuumaks kütmisega. Tundub, et Kreeka mütoloogiale on lõpuks joon alla tõmmatud ning selle asemel hakkab valitsema Skandinaavia külm õhkkond, sest vastased poetasid muuseas ka vihjeid Valhallast ning tegevus leidis aset Kratosele mitteomases lumises keskkonnas. Samuti on hüljatud seni seeriale omased olnud fikseeritud kaameranurgad.

Minu jaoks isiklikult tekitas antud treiler kõige vastakamaid tundeid, sest God of Wari seeria on juba pikka aega minu üks suur lemmik olnud, ent iga uue mänguga on huvi pisut jälle kahanenud. Seda eelkõige fantaasiavaeste, lati alt läbiminevate otsuste tõttu mängitavuses ja narratiivis. Ülalolevas treileris tundus Kratos ka kuidagi veidralt ebasümpaatse tegelasena, ent kas temast üldse saabki antud mängu peategelane, tundub kahtlane, sest justkui antaks mõista, et teatepulk antakse tema pojale üle.

Elame, näeme. Kunagi.