fbpx

9. juulil lõppes mängude mängimise maraton Summer Games Done Quick, mis on endaga kaasa haaranud mängijaid, fänne ja huvilisi üle kogu maailma ning seda ühise eesmärgiga – läbida erinevad mänge nii kiiresti kui võimalik. Samal ajal annetavad fännid heategevuslikele organisatsioonidele raha. Näiteks on annetatud ühendustele „Doctors Without Borders“ ja „Prevent Cancer Foundation“.

summergames

Mängijad tulevad kokku tervest maailmast ja ennast saab kirja panna oma valitud mängus selle parima läbimise ajaga. Välja valitakse kõige paremad. Isegi, kui sa pole nii osav kui teised, kuid oled suur fänn, on sul ikka võimalus maratonist osa võtta ja aidata, sest pakkuda saab end erinevatele positsioonidele ka vabatahtlikuks.

Esimene mäng, mida sellel maratonil mängiti (Super Mario Sunshine) sai läbitud ajaga 1 tund 20 minutit ja 46 sekundit mängija poolt nimega BounceyBoy. Esimeste tundidega oli kogutud juba üle 24 tuhande dollari annetusi. See on ehe märk mängurite kogukonna heasüdamlikkusest.

super_mario_sunshine_wallpaper_by_spritanium-d6acuon

Võetakse ette ka mänge, mis esmapilgul tunduvad lõputud. Üheks selliseks on The Elder Scrolls: Skyrim, mille läbimiseks võib tavaline mängur kulutada sadu tunde. Mina kui selle seeria üks suurimaid fänne, vaatasin suu ammuli, kuidas mängija nimega DrTChops jooksis sellest mängust läbi nii, et ei olnud isegi üht tervet tundi täitunud. Ja see ei ole ainuke pikk mäng, millest sellise kiirusega läbi tuisatakse.

Kaasaelajate meelelahutuseks ja heategevuse nimel tehti üks mäng läbi täiesti pimesi – Castlevania: Symphony of the Night läbimiseks kulus 1 tund 8 minutit ja 36 sekundit ning mängija romscout ei võtnud hetkekski silmaklappe eest.

https://youtu.be/0H4atoATpNE

Ürituse populaarseim mäng oli Pepsiman, selle mängimise ajal tekkis twitterisse ka vastav hashtag (#Pepsiman). Mängu absurdsus muutis selle vaatajate jaoks väga naljakaks ja kogu jooksu kestel oli kuulda naerupahvakuid.

Summer Games Done Quick 2016 toimus 3.- 9. juulil Minneapolises, Minnesotas.

Praeguseks on GamesDoneQuick kogunud annetusi erinevate heategevuslike organisatsioonide jaoks kokku üle 8 miljoni dollari. Äsja lõppenud üritusel koguti kokku 1.3 miljonit dollarit.

Allikad: GamesDoneQuick, GamesDoneQuick Twitch, SpeedDemosArchive, Games Done Quick Wiki