fbpx

„Kõik uus on unustatud vana“ – just nii saab kirjeldada Jaapani videomängunduse hiiu viimase aja äripoliitikat. Äsja esitles Nintendo oma legendaarse videomängukonsooli Nintendo Entertainment System värskendatud ning kompaktsemat versiooni: NES Classic Edition.

NES_Classic_1.0.0

Uus mängumasin on oma esiisa praktiliselt üks-ühele koopia, mille saab ühendada HDMI kaablit pidi moodsa teleriga ning korraga saab masina taga mängida kaks inimest. Ühendades Classic Edition puldi Wii Remote puldiga, saab seda kasutada Nintendo Wii ja Wii U konsoolidell jooksvate simulaatorite vahendusel retromängude mängimiseks.

Classic Editioni mälus on 30 legendaarset retromängu, seega ei tule mänguritel teha muud, kui juhe telerisse torgata ning nautida enda või oma vanemate lapsepõlvemänge. Kaasatulev mänguvaramu koosneb sellistest paladest nagu:

 • Balloon Fight
 • Bubble Bobble
 • Castlevania
 • Castlevania II: Simon’s Quest
 • Donkey Kong
 • Donkey Kong Jr.
 • Double Dragon II: The Revenge
 • Dr. Mario
 • Excitebike
 • Final Fantasy
 • Galaga
 • Ghosts ‘ n Goblins
 • Gradius
 • Ice Climber
 • Kid Icarus
 • Kirby’s Adventure
 • Mario Bros.
 • Mega Man 2
 • Metroid
 • Ninja Gaiden
 • Pac-Man
 • Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
 • StarTropics
 • Super C
 • Super Mario Bros.
 • Super Mario Bros. 2
 • Super Mario Bros. 3
 • Tecmo Bowl
 • The Legend of Zelda
 • Zelda II: The Adventure of Link

Mängukonsool jõuab lubaduste kohaselt müüki 11. novembril hinnaga $59.99. Lisapuldi eest tuleb välja käia 10 dollarit.

Allikad: The Verge, Nintendo Everything