fbpx

Call of Duty seeria üks hinnatuimaid aspekte on Treyarchi poolt lisatud ning hiljem Sledgehammeri poolt tulevikku toodud zombi-mängulaad.

Algselt peale 2008. aastal ilmunud World at Wari läbimist mängitav Nacht der Untoten (Ebasurnute Öö) lubas neljal mängijal koos lõputult natsidest zombisid maha kõmmutada ning seda Elena Siegmani poolt lauldud „Lullaby for a Dead Man“ saatel. Lisapakkidega täiustus see mänguvorm, lisades jooke, mis annavad erinevaid võimeid, erinevaid laule (mida kaisukarudega aktiveerida) ning lõkse, mida kasutada, et aega võita. Kolmanda lisana tulnud Der Riese (Hiiglane) tõi sisse aga mõistatuste aspekti. Mängijad said kindlate tegevuste tagajärjel avada mingi osa suuremast loost ning uuemates mängudes ka bossivõitluse, mis kulmineerub trofee/saavutusega, olles põhitegevus nüüdsetes zombimaailmates.

codzombies

Enamikes elavate surnute osades mängitakse rühmitusena, keda tuntakse nüüd kui Origins-grupp. Edward Richtoffen, Takeo Masaki, Nikolai Belinski ja „Tank“ Dempsey on neli tegelast, kes on olnud kokku neljateistkümnes erinevas mängitavas episoodis. Uusimas Black Ops seeria mängus viib nende lugu meid erinevatesse maailma nurkadesse, et kõrvaldada nende vanemad versioonid. Kõlab hullult, aga see on alternatiivuniversumite võlu.

Black Ops III uusim lisa, Descent, viib meid alternatiivse Teise maailmasõja Stalingradi. Seal peavad 4 tegelast tapma Nikolai 1.0 (olles eelnevates osades eemaldanud ülejäänud kolm karakterit), võideldes samal ajal draakonite, Vene supersõdurite ning hõljuvate valküür-robotitega (kes on ühed kohutavad nuhtlused).

Gorod Krovi PPSH-41

Järgnev zombiseiklus tundub jäävat selle trupi viimaseks, kuna kõik 4 karakterit on tulevikust eemaldatud. Viimase kaardi nimi peaks meile aga teada olema – Revelations-nimelist suurt logo saab näha, kui mängija suudab Gorod Krovis (Verelinn) maha koksata vana Nikolai, mis pole just kõige lihtsam bossivõitlus.

Miks ma aga jahun praegu Treyarchi poolt arendatud zombidest? Sest juba kolme kuu pärast saabuv, väga negatiivse vastuvõtu osaliseks saanud Call of Duty: Infinite Warfare sisaldab muidu Infinity Wardi poolt tehtavast Spec Ops kooperatiivse mänguviisi asemel ebasurnuid. Lisaks näidati ka seda pilti:IW zombies

Pildil on näha filmiriba, millel on kujutatud ka spordiriietuses ebasurnut. Lisaks on peidetud üks kirjake, millest loeb välja „19-ATVI-85“. ATVI on Activisioni aktsiaturu lühend, 1985 võib olla aga aasta, millal elavad surnud seekord üles tõusevad. Eks igaüks teeb oma järeldused, mis meid ees ootab.

Probleemne külg on aga see, et viimane kord, kui muu arendaja (kui Treyarch) elavate surnutega mässas, tulid sellest välja, noh, exo-skelettidega varustatud superzombid. Ja inimestele see ei meeldinud. Kohe üldse. Advanced Warfare’i kooperatiivne mängulaad jäi väga nõrgaks ning selle lisapakid müüsid drastiliselt vähe.iwzombies logo

Ülalolev pilt on hiljuti avalikustatud logo Infinite Warfare’i zombiteemalisele mängulaadile. Infinity Wardi sõnul leiab nende mängu universum aset „täiesti teises kohas, eemal kõigist ja kõigest mis eelnevalt tehtud“. Ei tasu jääda ootama Marsil ebasurnutega madistamist, vaid heita pilk omalaadsesse ning unikaalsesse elamusse, sest arendaja lisas et „nad on eeskuju võtnud Treyarchi lähenemisest ning nad on suured saladuste ehk easter eggide (põhiline saavutus igas episoodis, mis paneb mängijad tegema erinevaid raskeid, kohati absurdseid tegevusi, mis enamasti kulmineeruvad bossivõitluse ning filmikesega) fännid, mistõttu on nad neid sinna mängu pannud palju„ ning „see zombilisa on unikaalne ja teistsugune“.

Striimi, kus antud teemadel arutati, saab näha allasuvast videost:

Call of Duty: Infinite Warfare jõuab poelettidele selle aasta neljandal novembril, mil saame näha täpsemalt, kus ja milliseid ebasurnuid me kolkima ning kui raskeid mõistatusi lahendama hakkame. Niikaua ootame Black Ops III neljandat lisa, et lõpetada Richtoffeni, Takeo, Dempsey ja Nikolai seiklus ning saada nende looga ühele poole.