fbpx

Tule Viljandisse Pokemone püüdma

18. augustil sajab Viljandis Pokemone! Sel korral võib aga nutitelefonid koju jätta, sest elukaid sajab alla päris taevast. Tegu on teadusteatri Teeme Keemiat poolt korraldatud sündmusega, mille raames kavatsetakse linna kohal umbes poole kilomeetri kõrgusel vabastada hulgaliselt pehmeid Pokemone, et laste neil langeda Viljandi erinevatesse paikadesse, eesmärgiga neid siis jahtida.

rsz_pokemon1

Ettevõtmise eesmärk ei seisne Pokemon GO juba niigi monumentaalse populaarsuse paisutamises, vaid noortele ilmavaatlusõhupallidega sooritatavate eksperimentide tutvustamises. „Stratosfääri avastamine pole midagi nii ulmelist, kui see algselt tunduda võib, oleks vahva, kui juba põhikooliklassides korraldataks taolisi projekte, et noortes teaduse vastu huvi tekitada.“ väidab MTÜ Teeme Keemiat esindaja Mikk Mihkel Vaabel.

rsz_pokemon2

Pokemonide taevasse lennutamise idee autori Viktor Tunni sõnul on algatuse näol tegu initsiatiiviga jõuda läbi populaarse mobiilirakenduse rohkemate inimesteni. „Viljandi linnas liikudes näen tihtilugu mööda tänavaid kõndivaid noori inimesi, kelle pilgud on vaid telefonidesse suunatud, et tänavatel paiknevaid elukaid jahtida. Loodame, et tegelaste allakukkumine palli pardalt aitab noortel leida põnevat ka teaduses,“ põhjendab Tund.

Allikas: Elu24