fbpx

Kuigi Pokemon GO väljatulekust on möödunud nädalaid, ei ole see siiski veel kõikidesse lubatud riikidesse jõudnud. Üheks selliseks on Venemaa, kus juba eos ollakse kohati mängu suhtes negatiivselt häälestatud. Nii mitmedki riigiametnikud on avaldanud oma mõtteid. Kommunikatsiooniminister Nikolai Nikiforov spekuleerib näiteks, et rakenduse näol võib väga vabalt tegu olla CIA luuresüsteemiga, mille eesmärk on koguda läbi kasutajate mobiiltelefonide videoinformatsiooni. Mitmed teised valitsuse ja parlamendi liikmed on nõudnud lausa mängu keelustamist väidetega, et see hajutab inimeste tähelepanu ning võib tekitada muuseas ka liiklusohtlikke olukordi ning mindud on isegi nii kaugele, et on kõrvutatud Pokemon GO-d saatana saabumisega ja tema üritusega seestpoolt hävitada Venemaa kodanike kõlblust.

See aga ei tähenda, et Venemaa kõikide liitreaalsusmängude vastu oleks – juba augustikuus peaks ilmuma mobiilirakendus kõikidele Moskva elanikele, kus kohalike vaatamisväärsuste juures on võimalik leida pokemonide asemel Vene ajaloost tuttavaid tegelasi, nagu Peeter I ehk Peeter Suur või Ivan IV ehk Ivan Julm.

Mujalgi maailmas on Pokemon GO kriitikanooltega pihta saanud, mille tulemusena osad mängijad oma raha tagasi nõuavad. Deemonid sel korral siiski süüdi ei ole, kõigest uuenduste käigus kadunud detailid.

Allikas: Kotaku