fbpx

Mis siin salata, meie kaunil Eestimaal saab kõhu ikka päris hästi täis, kas pole? Vanad retseptid ja uued kurioosumid, kodumaine tuttavlikkus ja välismaine eksootika – esindatud on üleilmse mitmekesise toidukultuuri kõik tahud. Mitte kuskil Eestis pole see rohkem tõsi kui Tallinnas, kus kohalikke gastronoome ja turistide horde meelitavad oma parimate paladega köögikuningad ja -kuningannad nii meilt kui mujalt. Seda kõike arvesse võttes oligi viimane aeg, et lugulaulud Maarjamaa köögitoimkonna võimekusest hakkaksid kõlama ka seitsme maa ja mere taga. Lõpuks nüüd, tänu verivärske Deus Ex: Mankind Dividedi meieni toonud mängustuudio Eidos Montrealile, saab Eesti köök vääriliselt pärjatud.

Tallinn

Tegemist on ennast Mankind Dividedi sügavustes peitva e-kirjaga, mille otsa võib mängu peategelane, kähedahäälne supersõdalane Adam Jensen, komistada kõrvalmissiooni The Mystery Augs käigus. Nanotehnoloog number üks, Karl Sigmund, pajatab nanotehnoloog number kahele, Vadim Orlovile, viimastest teaduslikest läbimurretest ning loodab, et mehed kohtuvad peagi taas. Trehvamispaigaks soovitab Sigmund üht muhedat kohta meie pealinnas Tallinnas, mis sõbrale kindlasti meeldiks. Orlovile jääb üle aga vaid kaasa tunda, sest selle sama arvuti kõrval, kust antud kirja lugeda saab, lamab vereloigus tema surnukeha. Tallinna hõrgutised jäid tal paraku proovimata.

rsz_kama

Mis aga võib olla see pealinna lokaal, mida üks teadlane teisele nii suure kiindumusega soovitab? Kas kõigi poolt taevani kiidetud Rataskaevu 16 või pannkoogimeka Kompressor? Äkki hindas Sigismund hoopis Telliskivi Loomelinnaku alternatiivset atmosfääri? Või on jutt Balti jaamas asuvast legendaarsest peourkast Kolm Lõvi?