fbpx

Aprillis välja tulnud (kuri)kuulsa Dark Soulsi triloogia viimane mäng sai täna endale esimese lisa. Selleks on Ashes of Ariandel, mis viib meid esimest mängust tuttavasse, kuid ikkagi erinevasse maalitud maailmasse. Seekord siis Ariandeli, mitte Aramise omasse.

Üsna kohe peale seda, kui mängija on uude alasse sisse imetud (sõna kõige otsemas mõttes), ümbritseb teda paks jäine udu. Nähtavus on kohutavalt raskendatud ning, nagu mängule omaseks, tervitatakse ka siin mängijat kohe karja vaenlastega. Maailm on rõske ning endalgi hakkab külm, kui avastada ümberringi toimuvat.

aoa5

Vaenlaste variatsioon on napp – neid on kõigest 6. Samas on neid palju ning see võib lõppeda kohati väga kurvalt, eriti leides end olukorrast, kus tuleb üksinda kümne (või enamagi) vaenlase vastu astuda. Bossivõitlusi on ainult kaks, kuid seevastu ületavad nad mõlemad ükskõik millised tavamängu võitluse, olles tunduvalt raskemad ning tuues sisse Soulsi seeria ajaloo esimese kolmefaasilise bossi. Tavaliselt saab suur ja paha põhivaenlane keset bossivõitlust endale võimu juurde (enamasti poolte elude kadudes), siin on see aga palju rohkem esile toodud ning mängija võib end leida väga täbaras olukorras, eriti kui olla n-ö üksik hunt. Mängijat abistavaid karaktereid on neli, kahel neist on loos suurem tähtsus, teised aga heidavad valgust Ariandeli süngemale poolele.

aoa4

Uusi loitse ja relvi jagub, ka on lisatud uusi rüüdekomplekte. Neid kõiki on neli. Üks uutest relvadest on vikat, mida kasutab lisapaki viimane vastane ning selle tapariista omapära on võimalus seda kaheks poolitada ning teha väikse maagiavikati, millega (koos oma teist poolt kasutades) saab teha kohati väga jõhkraid ning valulikke rünnakuid, seda eriti mängija-versus-mängija mängulaadis.

aoa1

PvP on lisapaki tulekuga hõlpsamaks muutunud. Peale ühe teatud pahalase mahanottimist ning tema tuha põletamist on mängijal ligipääs areenile, kus saab maha pidada erinevaid lahinguid: üks-ühele, kaks-kahele või koguni 3-liikmeliste tiimide omavaheline „sõda“. Selles mängulaadis on ka oma astmesüsteem, mis näitab, kui austusväärse võitlejaga on tegu (mis oleneb sellest, kas mängija ründab kohe, kui vastane ilmub või laseb tollel enne tugevdamisloitsud ära teha) ning palju võite mänguril on.

aoa2

Dark Souls III esimene lisapakk on ootustekohaselt raske, kuid väärtustab neid mängijaid, kes suudavad katsumustest üle olla. Lisapaki pikkus varieerub vastavalt oskustele, kuid eeldatavav aeg, mille jooksul peaks selle loo läbi mängima, on 5-10 tundi.

Ariandeli tuhad ootavad kustutamist.