fbpx

Evolve enam edasi ei arene

Evolve’i areng (kas sa nägid, mida ma seal tegin?) on olnud raske, tee, mida mööda kõndida, kurviderohke. Ühest viimaste aastate kõige oodatumast videomängust sai kohale jõudes suur pettumus ning mängijate arv kahanes kiirelt. Vaid loetud kuud hiljem olid mängu elus hoidmas kõige tulisemad fännid, ülejäänud aga kolisid ümber uutele jahimaadele.

Väga lihtne oleks olnud mäng surnuks kuulutada, ent arendaja Turtle Rock Studios ning väljastaja 2K andsid mängule uue võimaluse ning varasemalt täishinda küsinud teos muutus arvuti peal kõikidele soovijatele tasuta kättesaadavaks. Taoline lüke sai nimeks Evolve Stage 2 ning mängijad tulid tulvadena tagasi asja uudistama. Turtle Rock Studios lubas aga mängu kallal nokitsemist jätkata ning aja jooksul erinevaid vigu parandada, klasse mudida ning loodetavasti Stage 2-e teatud hetkel ka konsoolidele tuua.

Nüüdseks on aga see arendustöö otsa saanud. Turtle Rock Studios kodulehele ilmus pikem blogipostitus sellest, kuidas 2K, kellele mängu õigused kuuluvad, on leidnud, et edasine arendustöö on tarbetu ning rabas ohjad enda kätte. See muidugi ei tähenda, et mängu serverid suletakse – 2K kinnitas, et need jäävad (vähemalt lähituleviku plaanide kohaselt) avatuks, mäng rohkem uuendusi ei saa ning põhifookus jääb PC-le (2K jätkab uurimist ja hindamist, kas mängu tasuta versiooni konsoolile toomine oleks mõistlik liigutus või mitte).

Evolve’i käekäiku on olnud huvitav jälgida. Antud uudise valguses tekkis südames imepisike soov enda PlayStation 4 koopia lõpuks ära installida ning üks matš teha. Ma tõenäoliselt siiski ei tee seda, aga mõte loeb!

Turtle Rock Studios’ile soovin ma sellest hoolimata tuult tiibadesse. Ehk nüüd saavad nad Left 4 Deadi seeria juurde naasta?

Allikad: Turtle Rock Studios, 2K