fbpx

Counter-Strike Global Offensive on vägagi tuntud oma suurte turniiride poolest, mis toimuvad praktiliselt iganädalaselt. Eelneval nädalavahetusel toimunud ESL One New York poolfinaal oli üsna pingete- ning mänguderohke. Kohale oli tulnud kaheksa meeskonda nii Euroopast kui ka Ameerikast, võistluse auhinnafond oli 250 000$. Võistkondadel oli nii rõõmumomente, kui ka põhjust kurvastamiseks.

ESL One New York finaalturniiri mängudesse pääses grupivoorust edasi vaid neli tiimi: Virtus Pro (VP), Natus Vincere (Na’Vi), Team Liquid ning SK Gaming. Esimene mäng toimus Na’Vi ja Team Liquidi vahel, kus võidu krabas endale 2:1 seisuga Na’Vi. Ühes neist mängudest üllatas Na’Vi mängija s1mple kuuendas voorus publikut oma hullumeelse strateegiaga. Mõlemast tiimist oli elus vaid üks mängija s1mple ning Team Liquidi nitr0. Viimasel oli eelis tänu sellele, et tal oli pomm maha pandud. Tavaliselt petetakse vastaseid CS:GO’s väär-flashbangiga, ehk visatakse püstol kas üle mingi ääre või ümber nurga. Antud juhul otsustas s1mple visata nitr0 poole hoopiski oma AWP-i ja vastasele lihtsalt peale joosta. Tänu sellele võeti vooru ning hiljem ka kogu mängu võit (siinkohal väike fun fact – s1mple mängis vanasti Team Liquidis enne Na’Visse minekut… ehk kaks kuud tagasi).

Na’Vi pani hiljem kinni kogu võistluse, viies koju 125 000$ . Teiseks jäänud Virtus Pro teenis 50 000$ ning kolmandat kohta jagama jäänud Team Liquid ning SK Gaming 25 000$. Turniiri parimaks mängijaks valiti Na’Vi meeskonnaliige (ja paadunud AWP-i loopija) s1mple.

Allikas: PC Gamer