fbpx

Viimasest MängudeÖÖst on juba mõni aeg möödas, kuid see annabki suurepärase ettekäände tuletada meelde, millised ettekanded tulid esitamisele Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainori IndieÖÖ raames, kus mängutööstusega otseselt või kaudselt seotud isikud paljastasid mänguarenduse tagamaid. Kui kuulasid kõik loengud ära ning soovid neid meelde tuletada või jäi mõni neist näiteks Mortal Kombat XL finaali tõttu nägemata, siis nüüd on õige aeg need kõik järgi vaadata.

Ra Ragnar Novod: Level1, kes sa oled?

Rene Rebane: Bit By Bit – õppetunnid haridusliku lastemängu tegemisest

Tarmo Jüristo: Mängudest ja kirjandusest

Romaanižanr tekkis 18. sajandi euroopas peegeldusena tollasest ühiskonnast. Arutleme Tarmo Jüristoga, kas täna on sarnases rollis videomängud.

Adam Mayes: Games: What are they good for? (inglise keeles)

Adam Mayes will look at using games, and game mechanics, for therapy. He’ll talk about the core reasons he’s looking at this, the idea of transference of skills, and the types of workshops he and his wife are planning on doing in the coming year.

Oliver Laas: Virtuaalne kuritöö ja reaalne karistus? (inglise keeles)

Tänu mängude ja virtuaalsete keskkondade populaarsuse kasvule on viimastel kümnenditel päevakorrale kerkinud küsimus neis sooritatud tegude moraalsest hindamisest. Kas on mõistlik rääkida õigest ja valest mängude ja virtuaalsete keskkondade kontekstis? Kas virtuaalseid objekte saab varastada ja kas virtuaalne vargus on vargus? Mis virtuaalsed objektid ja teod üleüldse on? Ettekande käigus vaatame erinevaid vaatepunkte neile ja teistele sarnastele küsimustele.

Filipp Keks: Mõtle nagu maalija (inglise keeles)

Mida võiksid mänguarendajad õppida maalijatelt? Teema harutab lahti Filipp Keks, võttes vaatluse alla metodoloogia ja filosoofia.

Aleksandr Bregin: Teaduslikult mängude positiivsetest efektidest

Videomänge analüüsitakse teadusmaailmas mitmeti, pannes rõhku nii headele kui ka halbadele mõjuteguritele. Aleksandr Bregin võtab teemaks mängude positiivsete efektide välja selgitamiseks sooritatud teaduslikud uuringud.

NB! Kahjuks peame mainima, et tehniliste probleemide tõttu ei ole kõik loengud täispikkuses salvestatud.

Loenguprogrammi kokkupanekul ning külastajateni toomisel abistas Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor.