fbpx

Persona 5 lükati edasi… jälle

Kerime end ajas veidi tagasi. 2013 oli päris kobe aasta – sel perioodil oli võimalik mängida GTA V, Battlefield 4, The Last of Us, Bioshock Infinite ja palju muud.

Ühel kenal päeval tuli mänguarendaja Atlus lagedale suure hulga mängudega – Persona Q: Shadow of the Labyrinth, Persona 4: Dancing All Night ning Persona 4 Arena Ultimaxi PlayStation 3 port. Lisaks sellele avalikustati ka populaarse videomänguseeria viies peatükk, Persona 5 – PlayStation 3 eksklusiiv, mis pidi jõudma poelettidele 2014. aastal.

Kuid siis algas, nagu Idamaade arendajatele omane, kohutav edasilükkamine. 1. septembril 2014 aastal ütlesid arendajad, et nad peavad mängu edasi lükkama, kuna seda tahetakse teha ka järgmise generatsiooni konsoolile, PlayStation 4-le.

25. juuni 2015 lükati mäng edasi järgneva aasta kolmandasse kvartalisse, kuna arendajad soovisid anda „hea kvaliteediga mänguelamust ning võimalikult vähest lisapakkidega jändamist“.

Lokalisatsiooni tõttu tuli Persona välja Jaapanis 15. septembril ning Jaapani PSN kasutaja (või hirmsa postikulu maksmise korral ka ülejäänud maailm) said seda mängu mängida, kuid ilmselgetel põhjustel mitte inglise keeles.

persona-5

Lääs sai väljalaskeajaks seekord sõbrapäeva ehk 14. veebruar 2017. aastal. Ent ka seekord lükati rollimäng edasi ning seda 4. aprillile. Põhjuseks arendaja Atluse sõnul „võimalikult parim kvaliteet mängule“. Atlus aga ei taha mängijaid uutest lisadest täiesti ilma jätta ning seetõttu saab praegu piiratud aja jooksul laadida alla PlayStation 4-le uue taustapildi ning avatari oma PSN kasutajale. Peale selle toetab nüüd mäng ka eksklusiivelt lääne väljalaskele lisatud topeltaudio funktsiooni – mängida saab kas inglise- või jaapanikeelsete tegelastega.

Veelgi enamaks kompensatsiooniks näidati ka uut mängu eriväljalaset – „Take Your Heart“ maksab 89.99$  ning on saadaval ainult PlayStation 4 konsoolile.

persona_5_tyh

Jaapani mängudel on alati kombeks olla edasi lükatud aastaid – The Last Guardian ja Final Fantasy XV on mõlemad juba väga lähedal (viimane tuleb välja juba 29. novembril), kuid needki on olnud tegemisel juba üle kümne aasta. Jääb üle ainult loota, et Persona 5 ei saa oma viiendat viivitust.

Allikas: Polygon