fbpx

Nintendo uue konsooli, Switchi, ametlikul väljakuulutamisel on olnud mitmeid tagajärgi. Üheks suurimaks on nende praeguse mängumasina Wii U tootmise lõppemine. Eurogamer vahendab, et Nintendo praeguse põlvkonna viimased konsoolid komplekteeritakse sel reedel ning seejärel uusi Wii U masinaid enam ei tehta.

wii-u-hardware

TÄIENDUS: Peale artikli algset valmimist avaldas Kotaku, et Jaapani kohaliku portaali IT Media kohaselt Nintendo eitab Wii U tootmise lõpetamist. Samuti olevat Nintendo esindaja väljaandele väitnud, et tulevikus on plaanis toota uusi Wii U mänge. Võttes arvesse, kuivõrd harva antud konsooli mänge viimase poolaasta jooksul kohata on võinud, ei tohiks seda avaldust sajaprotsendilise tõena võtta.

Wii U jõudis turule 2012. aasta novembris, olles esimene 8. põlvkonna konsoolide (teisteks on otse loomulikult PlayStation 4 ning Xbox One) seas. Vaatamata oma huvitavatele omadustele, nagu näiteks puutetundliku ekraaniga pult, peetakse konsooli pigem läbikukkumiseks. Selles süüdistatakse halba reklaamtaktikat ning seadme liigset seotust oma eelkäija Wiiga, mille tulemusena tekkis tavakasutajate seas segadus: „Miks on mul vaja Wii U-d, kui mul on kodus Wii juba olemas?“

Kõigele sellele vaatamata oli tegemist unikaalse masinaga, mis tõi meieni ohtralt häid mänge, nagu enda levelite tegemist võimaldav Super Mario Maker või täiesti uhiuus tulistamisseeria Splatoon. Need on vaid mõned näited ning tegelik nimekiri on kordades pikem.

Allikad: Eurogamer, Kotaku