fbpx

Äsja ilmus RTG (Radeon Technologies Group) uus tarkvarauuendus draiveritele, nimega Crimson ReLive,mis lisasid väga huvitavaid ja kauaoodatud funktsioone.

 

radeon

  • Radeon ReLive – Tegu on RTG poolt arendatud ekraanisalvestuseks mõeldud tarkvaraga, mis on draiverite sisse integreeritud, nagu Nvidia Shadowplay’gi, millele ReLive on otsene vastus. Funktsioonid ja mõju arvutijõudlusele on Shadowplay’ga võrreldatavad ning otsest vahet ei ole märgatud.
  • Radeon Chill – Videokaardi temperatuuri, mürataseme ja energiatarviduse langetamiseks mõeldud funktsioon, mis võimaldab graafikaardil reguleerida kaadrisagedust sõltuvalt mängus toimuvast intensiivsusest. Nimelt, kui videomängus ei toimu väga palju asju (näiteks aeglane liikumine, hiire liikumatus), lastakse kaadrisagedus alla, vähendades koormust graafikakaardile ja seega ka selle temperatuuri, müra ja energiatarvidust. Kahjuks toimib see hetkel ainult kindlates mängudes, kuid teiste, uute mängude tugi on tulevikus garanteeritud.
  • Radeon WattMan – töötab nüüd lisaks ka RX seeria eelmiste põlvkondade videokaartidel, nagu Fury-, R9 300- ja R9 200-seeria (v.a. 280 ja 280X).
  • AMD Freesync – töötab nüüd „borderless window“ ehk piirideta aknas, mis varem ei olnud võimalik. Seega on Freesync ja G-sync tehnoloogiate vahel veelgi vähem erinevusi.
  • Palju muud, aga vähem huvitavat.

2016. aasta on olnud AMD jaoks väga edukas. Firma, mis oli varasematel aastatel hukale määratud, on nüüdseks suutnud muuta enda toodete omanike elu palju paremaks ja mugavamaks. Loodame, et sedasi ka jätkub!

Allikas: AMD koduleht