fbpx

Sony avalikustas hiljuti, et PlayStation 4 on firma jaoks jätkuvalt ülimalt kasumlik. Nimelt on 4. detsembri seisuga müüdud konsooli üle 50 miljoni ühiku. See statistika hõlmab nii originaalmasinat kui ka novembris poelettidele saabunud uut PlayStation 4 Prod.

rsz_huell

Tegemist on tähelepanuväärse saavutusega, võttes arvesse, et mainitud numbrid ei peegelda edasimüüjatele tarnitud ühikute arvu, vaid klientidele müüdud masinate hulka. Kui tempot suudetakse hoida, võib PlayStation 4 mööduda seni kõigi aegade edukaimast mängukonsoolist, PlayStation 2-st, mida 2015. aasta seisuga oldi müüdud tervelt 155 miljonit ühikut. Selle verstaposti seljatamisel oli konsool aga ringluses olnud juba viisteist aastat. PlayStation 4 jõudis poelettidele 2013. aastal ja tähistab seega tänavu alles oma kolmandat sünnipäeva.

Numbrid näitavad, et konsoolide ostjad pole ka mängude soetamisel kitsid olnud. Alates PlayStation 4 väljalaskest on uusima konsooli mänge – nii füüsilisi kui ka digitaalseid koopiaid – kokku müüdud 369,6 miljonit ühikut.

Kuigi oleks huvitav võrrelda Sony statistikat nende põhirivaali Microsofti tulemusega, siis viimane on otsustanud oma toodete müüginumbreid mitte avalikustada.

Allikas: Eurogamer