fbpx

Möödunud aasta augustis esitles Taiwani elektroonikatootja Acer IFA tehnikamessil monstrumist super-süleraali Predator 21 X, mis oma välimuse ja riistvaraga tekitas isegi tehnikamaailma võhikutes aukartust ning pani entusiastidel suu vett jooksma. Tänavusel olmeelektroonikamessil CES avalikustas tootja lõpuks ka seadme hinna ja ilmumise kuupäeva.

Predator 21 X näeb välja just nagu Hollywoodi märulifilmides häkkerite poolt kasutatav imemasin, mis suudab alustada tuumasõda või peatada tulnukate pealetungi. Disaini ega ergonoomilisuse eest antud isend ühtegi auhinda tõenäoliselt ei võida ning rüperaaliks ei väändu keel 9 kilo kaaluvat masinat nimetama.

acer-predator-21x-notebook-gtx1080-05

Antud arvuti puhul ei pea muljet avaldama mitte välimus, vaid raud. Predator on varustatud kahe Nvidia GeForce GTX 1080X graafikaardiga ja uue põlvkonna Intel Core i7 protsessoriga, seega saab arvuti hakkama praktiliselt iga värskeima videomängu jooksutamisega. Masina emaplaadis on pesad neljale DDR4 mälukaardile ning maksimaalselt saab masinasse torgata kuni 64 GB jagu mälu. Andmekandjate ühendamiseks on neli pesa, millesse saab torgata kuni 512-gigabaidiseid pooljuhtkettaid. Tasub ka mainida, et emaplaadis on kaks NVME PCIe pesa, mille vahendusel on andmeedastus viis korda kiirem kui standardse SATA pordi vahendusel. Vaikimisi on süleraal varustatud 2 TB-se andmekandjaga. Mainimist väärib ka süleraali 21-tolline, kergelt kumer ekraan, mille lahutusvõimeks on 2560×1080 pikslit. Niivõrd võimsa riistvara vooluga varustamiseks on seadmesse paigutatud 2 toiteplokki.

sm-acer_predator_21_x_2-750

Pea viiekohalise hinnasildi õigustamiseks on Acer paigutanud süleri kaane hinge kohale Tobii silmapilgu jälgimise sensori, mis võimaldab kasutajal jälgida videomängus toimuvat läbi juhitava mängutegelase silmade. Seadme klahvistikuks on meeldivalt klõbisev mehaaniline klaviatuur, mille taustvalgustust saab kasutaja ise muuta. Huvitav on see, et süleraali puuteplaat ja numbriklahvide paneel asuvad ühel moodulil, mille saab vastatavalt vajadusele üht või teist pidi arvuti külge magnetiga kinnitada. Korraliku helikvaliteedi tagamiseks on aparaati paigutatud 4 kõlarit kahe bassikõlariga. Arvuti raua jahutamiseks on seadmesse paigutatud 5 jahutusventilaatorit.

acer-predator-21-x-hands-on-0-1280x720

Predator 21 X jõuab müüki veebruaris hinnaga 8999 USA dollarit. Esimesed 300 eeltellijat saavad erilise graveeringuga arvutimudeli.

Allikas: The Verge