fbpx

Jah, ma ärkasin reede hommikul kell 6 üles lihtsalt selleks, et otseülekande vahendusel teada saada kõike, mida mulle Nintendo Switchi kohta öelda tahetakse. Võib öelda, et… see oli hullumeelne! Konverents algas korraliku tantsumuusikaga, mis mu koheselt üles raputas ning seejärel vastas Nintendo president Tatsumi Kimishima ja kompanii kõige kriitilisematele küsimustele. Siin on kõik, mida me Nintendo uue konsooli kohta teada saime:

Ilmumiskuupäev

Nintendo Switch ilmub Jaapanis, Ameerikas ning Euroopas 3. märtsil. Paketti kuuluvad 32 GB kõvakettaga konsool, Joy Conid (valida on kahe võrdselt maksva komplekti vahel, mis erinevad Joy Conide värvi poolest, saadaval on kas sinine-punane kombinatsioon või tavapärane hall), Joy Cone kombineeriv grip-hoidik, kaks Joy Coni randmerihma, konsooli tavarežiimis hoidev dokk ning HDMI-kaabel ja toitejuhe.

Hind

Ameeriklased maksavad konsooli eest umbkaudu 299 dollarit, Euroopa hinna kohta tõi Kimishima eraldi välja, et selle määravad edasimüüjad. Minevikku arvesse võttes võib ennustada, et see jääb kusagile 350 euro kanti?

Mitmikmäng ja netiühendus

Nii nagu kõik teised suured konsoolid, liigub ka Nintendo lõpuks faasi, kus üle interneti mängimise eest raha hakatakse küsima. Tasuline teenus saab alguse selle aasta sügisel ning on tihedalt seotud nutiseadmetega. Kasutajad saavad ootuspäraselt sõpradega suhelda ja koos mängida, kuid täpsemaid detaile Kimishima ei avaldanud. Teades Nintendot, võib see jätkuvalt… omapäraste tunnusjoontega olla. Hetkel võime siiski loota, et tegu on sammuga õiges suunas, kuigi antud valdkond pole olnud kompanii tugevaim külg.

Konsool ise

Nintendo Switch sisaldab kompanii kõikide eelmiste konsoolide (välja arvatud Virtual Boy) erinevaid tunnusjooni, nagu näiteks Nintendo DS-i tutvustatud puutetundlik ekraan ning ülimenuka Wii pultide liikumisandurid. Seadme aku kestvus varieerub 2,5-6,5 tunni vahel. See aeg on muutlik vastavalt mängitavale mängule/kasutatavale tarkvarale. Kohalikus võrgus saab omavahel mängida kuni 8 seadet korraga. Switchi saab laadida üle standardse USB-C ühenduse.

Pult

Joy Coni nime kandvad puldid sisaldavad endas palju enamat, kui esmapilgul arvata võiks. Nagu tänapäeval juba kombeks saanud, on ka Joy Con varustatud nupuga, mis võimaldab kasutajal kiirelt enda mängust pilti või videot salvestada. Nii parem kui ka vasak Joy Con sisaldab ülimalt täpset vibratsioonisensorit (mida Nintendo HD Rumble’iks kutsub), mis väidetavalt suudab simuleerida eri arvu jääkuubikute liikumist klaasis (jah, see on väga täpne analoog). Lisaks on (parempoolne) Joy Con varustatud sensoritega, mis suudavad arvestada objektide kaugust ja, mis kõige tähtsam, kivi-käärid-paberi mängimisel mõista, millise valiku kasutaja on teinud. Nagu enne mainitud sai, on olemas ka Wii pultidele sarnane liikumissensorite süsteem. Mitmikmängu ühe Switchi taha kahe Joy Coniga kutsus Nintendo hellitavalt „Sharing the Joy-ks“ – väga Nintendolik. Pro pulti on võimalik eraldi osta.

switch

Mängud

See on koht, kus informatsiooni jagati vähem, kui oleks lootnud. Küll on aga teada, et kõik Nintendo Switchi mängud saavad olema regioonivabad. Interneti kohaselt peaks täpne väljalaske kuupäeval ilmuvate mängude nimekiri selgeks saama Nintendo Treehouse eriülekandes, mis toimub millalgi homme. Mängud, mida meile aga näidati/tutvustati on järgnevad:

1, 2 Switch – kollektsioon minimängudest, mis kasutavad ära erinevaid Joy Conide veidraid omadusi. Üheks näiteks oli metsiku lääne duellipidamine. Mängijad ei vaadanud mitte ekraani, vaid üksteise silmi. 1,2 Switch peaks ilmuma koos konsooliga.

Arms – taaskord liikumisandureid ja muid Joy Coni omadusi kasutav kaklusmäng, kus tegelaste käed on vedrulaadsete asjanduste otsas. Arms ilmub millalgi sel kevadel.

Splatoon 2 – Järg 2015. aastal ilmunud värvilisele mitmikmängule, mille eesmärk ei olnud mitte vastase elimineerimine, vaid taseme katmine värviga. Video näitas uusi tasemeid ning uusi relvi ja abivahendeid. Splatoon 2 ilmub praeguse info kohaselt millalgi selle aasta suvel.

Super Mario Odyssey – Tõenäoliselt kõige veidram ja lõbusam mäng, mida antud presentatsioonil näha võis. Super Mario jooksis ringi päris maailma meenutavas New Donk City tänavatel, kus võis märgata suuri plakateid Bowseri ja printsess Peachi tulevaste pulmade kohta. Ah jaa, Mario mütsil on silmad ning see on tõenäoliselt elusolend. Super Mario Odyssey jõuab meieni millalgi selle aasta pühadehooajal.

Nintendo sõnul on hetkel tegemisel üle 80 mängu. Mingil hetkel peaksid meieni jõudma ka sellised presentatsioonil ühel või teisel moel läbi käinud teosed nagu Xenoblade Chronicles 2, Fire Emblem Warriors, Dragon Quest X ja XI ning Dragon Quest I ja II, uus Shin Megami Tensei ja täiesti uus Square Enixi poolt tehtud RPG, eelnevalt reklaamvideotest läbi käinud The Elder Scrolls V: Skyrim, No More Heroes 3 (pealkiri ei ole kinnitatud, SUDA51 kuulutas vaid, et soovib eelmiste osade peategelasega uue mängu teha) ja, mis kõige tähtsam, uus FIFA! Lisaks jooksis lõpus video, kus võis märgata veel ka Steepi, Minecrafti, Minecraft: Story Mode’i, NBA 2K18 ja palju muud.

Kõige viimaseks jäeti The Legend of Zelda: Breath of the Wild, mis on tõenäoliselt üks selle aasta enim oodatud videomäng. Nagu arvata võiks, ilmub BotW koos konsooliga 3. märtsil. Rohkem infot hakkab leiduma konsooli kodulehel ning tõenäoliselt saame iga päevaga aina rohkem targemaks. Kui saame rohkem infot, jagame seda ka teiega.