fbpx

Me tegime seda eelmisel aastal ja teeme ka tänavu! Level1 kollektiivi liikmed panevad kirja enda oodatuimad videomängud, mis peaksid kõigi eelduste kohaselt 2017. aastal ilmuma. Kas tänavu läheb paremini ja mängude massiline edasilükkamine võtab aastakese puhkust? See selgub järgmise 12 kuu jooksul!

2017. aaasta algus on mulle natuke uudne olukord – mul pole vist kunagi varem nii väheseid mänge oodata tulnud. Kindlasti tuleb aasta jooksul mitukümmend huvitavat asja välja, kuid üldiselt olen Egertiga samas paadis – nagu aastal 2016, mängin tõenäoliselt ka sel aastal vanemaid teoseid, millede vead ehk suuremalt osalt paigatud ja DLC-de tilkade abil mängud valmis komplekteerinud. Sellest vaatevinklist on mul hea meel, et uue ja huvitava pealevool nähtavas tulevikus nii tugev pole.

Sniper Elite 4

Seeria kolmandas osas hiilisin Teise maailmasõja Aafrika tandritel alles hiljuti ning mulle jäi sellest väheks. Veebruaris ilmuv eellugu lubab palju suuremaid kaarte, rohkem ronimisvõimalusi ja ilusat Itaaliat. Ma tean juba ette, et Rebellion jätab mängu (minu hinnangul) poolikuks, et osasi kaarte hingehinna eest lisapakkidena välja anda. Kui ma aga pingsalt ette kujutan, et kuulipurustusi anatoomiliselt demonstreerivaid sõdureid kehastavad Rebellioni marketingimehed, siis suudan oma ärritust vast vaos hoida ja nautida, mis olemas.

Sniper: Ghost Warrior 3

Täiesti juhuslikult on minu kaks oodatuimat mängu mõlemad „snaiprikad“. Ghost Warrior 3 esinemine siin üllatab mind ennastki, sest esimene osa oli minu meelest jama ja teist pole ma senini veel katsunud. Kolmanda osa tutvustavad videod aga lasevad eeldada lati kõrgele tõstmist. Eks me näe, kuid loota tasub, sest Poola arendaja City Interactive on juba aastaid tagasi oma säästumängude vorpija mainest üle saanud ning oma teoste kallal rohkem vaeva näinud – osteti ju mõne aja eest isegi CryEngine kasutamise litsents.

Mina kannatan vabalt aprilli väljalaskeajani, kuid kel päästikusõrm rohkem sügeleb, siis veebruaris aset leidva avatud beetatestiga saab veel ühineda.

RAID: World War II

Kaks aastat tagasi ennustasin, et Teise maailmasõja üksikisiku vaates tulistamismängud teevad tagasituleku, sest tänapäevas kõmmutamisest saab rahval lõpuks isu täis. Ma ei eksinud palju, sest 2017. aastasse on arvutile plaanitud ilmuma Days of War, Day of Infamy, Battalion 1944, Enlisted, World War Toons ja RAID: World War II. Siiski ei arvanud ma, et naasevad ainult mitmikmängud.

Loodan, et kuuikust minu jaoks kõige atraktiivsem RAID: World War II omab suvel ilmudes ka üksikmängu, kuid tegelikult võib ka nelja mängija koostööl põhinev mängulaad lahe olla. No kuulge – salaoperatsioonidel natse kollitada ja nende kokkukraabitud kulda varastada võiks ju äge olla! Äkki on see „Kelly’s Heroes“ stiilis ja saab ka nalja? Või pigem „Inglourious Basterdsi“ laadi tegevus, mida Gearbox Software plaanis katkestatud Furious 4-ga? Halba valikut nagu polekski.

Gearboxist rääkides – Randy Pitchford, kui sa oma pornopromoga valmis saad, võiks lõpuks neljanda Brothers in Armsi arenduse täiskäigule lükata!

https://www.youtube.com/watch?v=nRA7sVhQ9B0

Outreach

Pole just palju teada Pixel Spill Gamesi külma sõja aegsest Nõukogude liidu kosmosemüsteeriumist, kuid paar treilerit ja mõni pildike on seiklusmängu mu radarile lukustanud. Kuna sarnasusi Adr1ftiga on mitmeid, loodan, et Outreach tuleb nii hea, kui esimesena nimetatu võinuks olla. Kosmose ja avaruumisõiduki visuaalide genereerimine läbi silmade vaateks lasub Unreal Engine 4 turjal. Valmimisaega sihitakse kevadesse.

Muud ootused

AAA-mängudest näeb Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands päris hea välja, kuid kas see ambitsioonikas mammut siiski minu maitse on, vajab selgitamist. Küll aga soovin aega leida pisikestele, vähemtuntud seiklustele. Tahaks loota, et minu skeptilisus Syberia 3 vastu saab ümber lükatud, et Detective Gallo paneb mind vähemalt muigama, et Lamplight City tuleks sama võrratu kui Grundislav Gamesi varasem A Golden Wake ning ehk jõuab ka Brave & Little Adventure arvutile oma nunnundust kiirgama!