fbpx

Ligikaudu aasta tagasi teatasid Hiina elektroonikahiid Lenovo ja lisaseadmete tootja Razer koostöölepingu sõlmimisest, mille raames pidi Razer maailmale esitlema Lenovo toodetud mänguriarvuteid. Paistab, et viimane on ohjad oma kätte võtnud ning algust teinud mänguriarvutite tooteseeriaga, mis kannab nime Legion.

Lenovo mänguriraalide seeria esimesteks esindajateks on kaks 15,6-tollist sülearvutit – Legion Y720 ja Legion Y520. 2017. aasta mänguarvutite tunnussõnaks on VR ning seepärast on ka Legioni arvutid loodud selliselt, et need oleks võimelised kasutajat virtuaalreaalsusesse paigutama. Arvutite sujuva töö tagamiseks on mõlemasse masinasse torgatud 16 GB DDR4 RAM ning nende südameteks on 7. põlvkonna Intel Core Kaby Lake prosessorid (tippkonfiguratsioonis Y720-l on neljatuumaline Core i7-7700HQ).

lenovo-y720-003

Lenovo Legion Y720

Y720 on kahest arvutist uhkem ning võimsama rauaga. Seadmel on 4K lahutusvõimega kuvar, mitmevärvilise taustvalgustusega klaviatuur ning sellele on saadaval ka Nvidida GeForce GTX 1060 videokaart, mis on võimeline kuvama virtuaalreaalsust. Seadme ühendamiseks suurema monitori külge või välise videokaardi lisamiseks on Thunderbolt 3 ühenduspesad. Kuid sellega asi muidugi ei piirdu – Lenovo uue arvutimudeli tõmbenumbriks on Dolby Atmos nimeline helisüsteem. Atmose eripäraks on asjaolu, et kõrvaklappides kostva heli allikas tundub justkui pärinevat kolmemõõtmelisest ruumist (näiteks kostab inimese sosin kõrva ääres ning pommiplahvatus kõlab kuskilt eemalt), mis aitab virtuaalreaalsuse immersioonile suuresti kaasa.

legiondolbyatmos

Lenovo Legion Y520

Soodsama hinnaga Y520-l puudub uhke helikaart, selle kuvari lahutusvõime on 1080p, klahvistikul on ainult ühevärviline taustvalgustus ning võimsaim graafikakaart, mis antud masinasse mahub, on Nvidia GeForce 1050. Nii Y520 kui Y720 ei saa kiidelda pika akukestvusega: vähem võimsama aku kestab 4 tundi ning lipulaeva mudelil 5 tundi. Mõlemad arvutimudelid on Xbox One vastuvõtjaga, mis tähendab, et arvutimänge saab mängida juhtpuldiga. Korraga saab arvutiga ühendada 4 pulti.

screenshot-2017-01-10-11-44-03

Lenovo uued sülearvutid jõuavad varsti ka poelettidele – Y520 saabumisajaks on lubatud veebruarit ning Y720 puhul aprilli.

Allikas: Lenovo